Muhafızlara Ödül İçin Peynir Verilmez

feather+knighting+print

Evet tamam fareyiz, peynire düşkünlüğümüz malum ama korkusuz kahramanların ödül olarak peynirden daha fazlasına ihtiyaçları var. Yola karın dolu çıkmak iyidir ama sistem bazında ne kadar çok zar atarsan o kadar iyi olacağı için artı bir zar atma şansını peynire tercih edebilirsiniz. Etmelisiniz de.

Muhafız olarak oyun içerisinde iki ödül kazanabilirsiniz: Fate (Talih, Yazgı) ve Persona (İç Güç).

mouseguard-charsheet-1

Fate (Talih, Yazgı): Oldukça kritik bir durumun içindesiniz. Zarları yuvarladınız ve gelen başarılı zar sayısı istediğinizi yapmaya yetmiyor. Attığınız altı zardan ikisi altı, biri dört geldi ve size gereken bir tane başarılı zar daha var. Eğer Fate hanenizde sıfır yazmıyorsa bir Fate puanı düşürüp altı gelen zarları yeniden yuvarlayıp dört ve üstü gelen zarları toplam başarılı zara ekleyebilirsiniz. Fate sadece altı gelen zarları yeniden atmak için geçerli.

Persona (İç Güç): Romantizmin dibine vuran fantastik serileri hatırlayın. Kahramanımız yenilmek üzeredir, birden aklına kurtarılması gereken birileri gelir ve dişini sıkıp son bir kahramanlık daha yapmak için gücünü toplar. Oyunda böyle bir kahramanlık yapma anı gelirse kalan son içten topladığınız güçle buna kalkışabilirsiniz.

Persona ödülü zarlar atılmadan önce kullanılıyor. Persona kullandığınızda attığınız özellikte normalde atmanız gereken zar 3 ise, Personayı kullanarak bunu dörde çıkararak başarı şansınızı arttırabilirsiniz.

Bunun yanı sıra personayı Nature özelliğinizi arttırmak için de kullanabilirsiniz. Nature kaçmak, saklanmak gibi farelerin özellikle iyi yaptığı fiilleri temsilen kullanılan bir özelliktir. Birçok şey için bu özelliği kullanıyoruz.

Eğer Nature özelliğinizle ilintili bir şeyde personayı kullanmak istiyorsanız o zaman ek zarları yuvarlayıp başarılı olursanız Nature özelliğiniz aynı kalıyor.

Eğer Nature özelliğinizin karşısında bir şey yapmak istiyorsanız o aman persona Nature özelliğinizi geçici olarak bire düşürüyor.

Her iki durumda da başarısız olursanız penaltı olarak Nature özelliğiniz geçici olarak yapmak istediğiniz fiili yapamamanıza neden olan aradaki zar sayısı farkına iniyor. 2 zar eksikle istediğinizi yapamamışsanız Nature özelliğiniz ikiye iniyor.

Bu ödülleri kazanabilmeniz için Belief (Prensip)’inize göre davranmanız, o oyun için belirlediğiniz Goal (Amaç) her neyse onu gerçekleştirmeniz ve İçgüdünüze (Instinct) göre hareket etmeniz gerekiyor ki GM size ek puan versin.

Bir MG Cumasında daha görüşmek üzere yazıma son verir, hepinize bol kuyruklu bir selam yollarım.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir