Warhammer Fantasy ’23-’24 Kış Ligi Savaş Raporu: Bretonnia vs. Dark Elves

Maç: A Grubu 1.Maç – Bretonnia (Ruhi) vs. Dark Elves (Ozan Ceberut)
Maç Tarihi: 28.12.2023
Sonuç: Bretonnia Massacre

Planım:
Doğrusu hala Bretonnia ordusunu anlamaya çalışıyorum. Büyük yaratıklara karşılayacak kadar dayanıklı birlik olmadığı için bu sefer 2 tane trebuchet ile çıkıp onları uzaktan avlayabilirim diye umuyordum. Dark Elf ordusunun bizim orduya ana tehlikesi de Manticore ve tabi ki Hydra olacaktı. Bir de ciddi shooting olduğundan birkaç tur shooting sonrası üniteleriyle karşılaşırsam çok zorlanacağımı biliyordum. O yüzden Ozan’ın elflerinin yaratıklarından en azından bir tanesini trebuchetlerle alıp, sonra etrafını sarmayı umuyordum.

Dizilim:

Dizilim sonrası biraz rahatladım keza, cold one’lar çok köşede kalmıştı. Benim sol kanadım ise gerçekten Dark elf battleline’nını alabilirdi. Hydra’yı bir şekilde ekarte edebilirsem Dark Elf’in arkasına sarkabileceğimi biliyordum. En büyük derdim ise benim Duke’ü bu kadar shootinge karşı nasıl koruyacağımı bilmiyordum. Ben de saklayarak başladım. Dark Elfler 2. level tek bir büyücü ile çıkmıştı ve bir aksilik çıkmazsa baş edebileceğimi biliyordum.

İlk Turlar

Dark elf ordusu Hydra ve manticore ile biraz ileri çıksa da, Crossbowmenlerini hareket ettirmedi. Belki de atladı. Ama Repear Bolt throwerlar 4 knight’ımı alarak oyuna başladı. Oyun boyunca hiç kritik büyü olmayacağının izleri ilk turlardan belliydi. Trebuchetlerle acayip iyi tahminler yaptım. Bir tanesi çok sekse de Reaperlardan bir tanesini kırdık. Sol kanattan errantlar ile crossbowmenlere karşı iyice yaklaştım. Diğer knightlar da ateş altında ilerlediler. Düke’ümü shooting çekincemden dolayı ortaya çıkartamadım.

İlk Çatışmalar

Manticore’un charge’ına terror atamayınca sağ kanadımdaki knightlar kaçtı. Neyseki manticore’un menzilinden uzak kaldık. Tabi Lady’s Blessing’i kaybettik ama en azından masadan çıkmadık.  Diğer tarafta sağ kanatta da Ozan çok agresif bir şekilde Knight Errantlara doğru Hydrayı kaydırdı.  Sağ kanadın aksine sol kanatta hem generalim Leadership desteği veriyordu hem de daha fazla ünitem destek verebilecek durumdaydı.

Ozan bu hareketler sonrası Shooting ile ciddi hasar da verdi. Ama bir sonraki tur. 2 terör testini tutturdum ve sol kanadıma 2 knight ünitesiyle charge etmeyi başardım.

Reaperlardan ve crossbowmenlerden çekindiğim duke ile risk alıp acil savunma ve LD desteği için açığa çıkarttım ve Dark Elf Manticore’u ile karşılaşmak için merkeze manevra ettim. Ayrıca gene terrör testini tutturan Pegasus Knightlar ortaya inmiş Harpyleri aldılar.

Çözülme:

Crossbowmenler ve Hydra Knightların altında ezildi. Sol kanadı almış ve arkaya sarkmıştım. Sağ kanatta da Manticore Trebuchet’i terör ile direkt kaçırsa da, Hippogriff üstündeki Düke’üm charge ile direkt Manticore’u öldürdü ve korkunç bineği ölen dark elf de savaştan kaçtı. Maç boyu da bir tanesi hariç her trebuchet atışım tam istediğim yeri buldu ama sadece bir tur rakibe hasar verdiler. O da ilk turdu. Pegasus Knightlarla 2. Reaper Bolt throwerı da alınca oyunda shooting kalmadı diyebiliriz.

Arkaya sarkan 2 knight birliği ve Pegasus knightlarla Dark Elf warriorlara sıkı bir charge ettim. İçinde sadece sorcererları olan warriorların pek şansı yoktu ve yok oldular. Böylece tek dark elf infantry bloğu blackguardlar kaldı.

Final:

Geri dönüp Errantlarımı alsa da Blackguardlarla, sonrasında Ozan ile el sıkıştık. Sağ kanatta Cold One Knightlar kalmıştı. Bir de neredeyse hasar almamış Dark Elf Blackguardlar. Bizden ise Knight Errantlar ve bir Trebuchet kaybetmiştik. Ayrıca Pegasus’lar tek minyatür kalmıştı.

Sonuç:

2 Trebuchet hiç değilse Dark Elf’leri çekindirdiği için Dark Elf’in ünitelerini üstlerine çektiler. İşe yaradıklarını düşünüyorum. Ama bariz bir şekilde oyunu çözen merkezdeki Hydra’nın sol kanada kayması ve sol kanadın iki knight ünitem tarafından sayıları shooting ile çok azalsa da ele geçirilmesiydi. Manticore da trebuchetlere çok agresif davranınca ve onu da Duke’üm ile counter-charge ile alınca oyun bitmişti.

En büyük talihsizlik Ozan adına Cold One Knightların 2.tur stupid olup sağ kanadımda Manticore’lu masterı yalnız bırakmasıydı. Belki beraber gelebilseler o kanadı kaybedebilirdim.

Sonuçta 5 terrör testinden 3 tanesini kurtardım. 1 tane de kritik panic zarını tutturdum. Psikolojide çok kritik fail etmeyince bir de doğru chargeları yapabilince oyun geldi diye düşünüyorum. Teşekkürler Ozan.