Warhammer Fantasy ’23-’24 Kış Ligi Savaş Raporu: Bretonnia vs. Vampire Counts

Maç: A Grubu 2.Maç – Bretonnia (Ruhi) vs. Vampire Counts (Mirza)
Maç Tarihi: 04.01.2024
Sonuç: Bretonnia Solid Victory

Maç Öncesi Planım

Vampire Counts, Tomb Kings ve Demons of Chaos ile birlikte başımıza en büyük bela olan ordu. Bretonnia ordusu ağır şövalye hücumu üstüne kurulduğundan, haliyle Şövalye hücum edince, karşısındaki zombie, iskelet falan ölse de, sonraki tur tekrar kalkacakları için bize büyük bela. Hücum sonrası da bizi kırıp göndermeleri işten bile olmuyor. Diğer taraftan Mirza’nın ordusu büyük piyade blokları yerine daha mobil Vargulf (Devasa Feral Vampirler ve Mirza’nınkiler süper boyalı) ve Zombie Dragon üstüne binmiş Vampir Count üstüne kuruluydu. Şövalyeler korkudan kaçmazsa bizim daha durdurabileceğimiz bir listeydi yani. Bir de bu büyük yaratıkları trebuchetler alırsa o zaman gerçekten kazanabilirdik. Tabi bir terör testi ile maçı da kaybedebilirdik.

Yerleşim

Masaya biraz az terrain koyduk. Genelde 5-6 tane olur ama, ben az olursa (4 tane koyduk) benim faydama olabilir diye düşündüm. Çok bir fark yaratmıyor doğrusu ama en azından açık alanda belki Ben gene refused flank yapıp sağ kanada yerleştim. Hiç değilse sol kanadımla çok uğraşmam diye umarak. Mirza ise kendi kanatlarına hızlı birliklerini yerleştirdi. Ama sol kanattaki Vargulf ve Vampire Count Zombie Dragonuyla gayet hızlıydı. Umudum tabi Trebuchetler ile önden birkaç wound verebilmekti.

İlk Turlar

Mirza kendi sağ kanadından hızlıca benim sol kanada yürüdü. Kendi sağ kanadında ise çok az manevra yapsa da, tek gerçekten hareket eden yarasalarıydı. İlk tur ben de pozisyon almaya çalıştım. Trebuchet tüm maç boyunca neredeyse hiçbir işe yaramadı. Shooting verimsiz geçti yani. İkinci turda Mirza’nın sol kanadına charge edebilmek için biraz ileri hareket ettim. Bir de Pegasus Knightlar tek başlarına hiçbir şey yapamayacakları için işe yararlar umuduyla onları da sağ kanadıma çektim. Tüm oyun boyunca neredeyse hiç bir büyü olmadı. Mirza Curse of Years attı birkaç defa, biraz da adam iyileştirdi. Onun dışında bir zombie birliği kaldırdı kendi sol kanadında, saldırıyı daha da yönlendirmek amacıyla. NOT: Mirza’ya özellikle teşekkürler bir tane Remains in Play Curse of Years’ı unutmuştum. Onu hatırlattı. Kalp.

Çatışma Başlangıcı

Zombie geldiği gibi Terör’e direkt köylüleri kaybettik. Longbowmen ve Trebuchet tayfası kaçtı. Sonraki turlarda da masadan çıkarak yok oldular zaten. Daha kötüsü Zombie Dragon’u karşılayamayacağımı fark edince bir blok Knight’ı hücum edeyim dedim ama onlar da Fear yedikleri için oldukları yerde kaldılar. Yapabilecek az şey kalmıştı. Vampire Count’un charge’ı her şeyi belirleyecekti. Sağ kanat altta da Batler Pegasus knightlarla uğraşmaya başladılar. Leadership çok kritik olsa da Duke’ümü hat kırar umuduyla direkt charge ettim. Knight Errants maalesef Lord’larının charge ettiği Black Knightlara yetişemedi ve kaldılar.

Vampir Saldırısı

Vampir Count, Knights of the Realm’e yandan charge yerine Piyadelerin üstünden uçarak direkt kendisine bakan gruba charge etti. Terör testi tuttu ve durdum. Daha önemlisi birkaç şövalye ezilse de ejderha arasında birlik kalabalığı sayesinde dayandılar. Ghoullar ve Vargulf, Men-at-Arms Piyadelerime doğru yaklaştılar.

Sağ kanatta İse Vampir ve Vargulf büyü ile charge edemeyince onlara biz charge ettik. Knight Errant Vargulf’a, Duke de Vampire’e charge etti. Dük ilk turda Vampir’i alınca oyun benim açımdan biraz aydınlandı. En kritik çatışma açık ara Vampire Count ile Knightlar arasındaydı.

ÇözümlenmeKnightlar Dayandı

İronik bir şekilde en büyük endişem olan Bretonnia charge edip kıramayınca, sonunda kaybeder durumu Vampir’in başına geldi. Vampire’e ikinci knight grubum da dayanan yoldaşlarının yanında charge etti. (2. kez kritik terör testi tuttu)

Vampire’e destek olmak için Vargulf ve Ghoullar önce içlerinde Şövalyeleri olan Men-at-arms ünitesini yok ettiler, sonra da şövalyelere saldırdılar. Ancak bu noktada, Dük, Hippogriff’i ile geri döndü ve çatışmaya dahil oldu. Vampire Count’un kaderi bu saldırı ile belli oldu.

Sonuç

Vargulf turlar boyunca çatışsa da sonunda Knight Errantları yok etti. Diğer taraftan count düşmüştü ve son tura kadar da oynamıştık. Count ölünce Wolflar yok oldu. Son tur daha fazla çatışmadık ve masa köşelerinde pozisyonlandık.

Büyü neredeyse hiç etkili olmadı ki bu bizim için büyük bir şans ve başarı. Shooting ile de 3 wound verdim Zombie Dragon’a ama o da arada iyileştiğinden bir iş yapamadılar diyebilirim. Oyunun kritik noktası Zombie Dragon charge’ı ve Vampir sol kanadındaki Vampire ve Vargulf’un charge karşılamalarıydı diye düşünüyorum. Tabi o iki kritik terör testini atamamış olsam, maç neredeyse otomatik Vampir zaferi olurdu diye düşünüyorum.

Teşekkürler Mirza.