Şimdi eğri oturalım doğru konuşalım: Aşk mektubu yazmak zor iştir. Hadi diyelim; bin bir edebiyat parçaladınız ve kalpleri eriten dokunaklı bir mektup yazdınız. Bu mektubu hedef kişiye ulaştırmak başka bir maceranın konusu oluyor. Ve işte bugün size bahsedeceğim oyunda bu macerayı oynuyoruz. Love Letter, 2-4 kişilik sade ama müthiş eğlenceli kart oyunu.
Oyunumuz Alderac Entertainment Group firmasından çıkmış ve Tempest adında hayali bir dünyada geçiyor. Bu dünya, firmanın diğer oyunlarıyla paylaşımlı olarak kullanılıyor (aynı Marvel Evreni gibi). Hikayeye göre ülkenin kraliçesi ihanetten hapsedilmiş durumdadır. Annesinin durumu yüzünden kedere boğulan prenses de kendini sarayına hapsetmiştir. Prensesi depresyondan kurtarmaya çalışan uygun eş adayları da yolladıkları aşk mektuplarıyla onun kalbini çalmak peşindedirler. Eh, tabi oyunda mektup yollamaya çalıştığımız kişi bir ülkenin prensesi olunca, TV’deki evlilik programlarına katılan “evi olsun, arabası olsun” triplerinde bir yığın mal mülk peşindeki insan da rakibiniz oluyor. Oysa biz prensesin güzelliğine, naifliğine vurulmuş durumdayız ve onu gerçek aşkla seviyoruz (romantik kızlar eqlesin).
Oyun, iki veya üç kişiyle de oynanabilir olsa da maksimum eğlenceyi dört kişiyle oynadığınız zaman alıyorsunuz. Her oyuncu yazdığı aşk mektubunu prensese ulaştırmaya çalışan rakipleri canlandırıyor. Prenses kendisini sarayına kilitlediği için ona ulaşmak oldukça zor ve mektubunuzu ulaştırmak için saray eşrafından insanlara güvenmeniz gerekiyor. Bu kişiler oyunda kullandığınız kartlarla sembolize ediliyor ve oyun 16 kartla oynanıyor. Her kart, sol üst köşesinde bir sayı taşıyor ve bu sayı ne kadar yüksekse karttaki kişi prensese o kadar yakın demek oluyor. Oyunda prensesi temsil eden bir kart da var ve eğer elinize geçerse gerçek anlamda onu “elinizde” tutmanız gerekiyor. Ayrıca her kart kendine has bir özellik taşıyor.
Oyunda her turda elinizde bir kart bulunuyor ve yerden bir kart çekip elinizdeki iki karttan birini oynamanız gerekiyor. Kartı oynadığınız zaman, karta has özellik -lehinize veya aleyhinize- çalışıyor ve bir etki yaratıyor. Ardından sıra diğer oyuncuya geçiyor. Bir turu kazanmak için kartların özelliklerini kullanarak diğer oyuncuları tur dışı bırakabilirsiniz. Ama yerdeki kartlar bittiği zaman turda bulunan herkes elindeki kartı açıyor ve en yüksek puanlı kart turu kazanıyor. Dört kişilik oyunda dört kez turu kazanan oyuncu, oyunu kazanıyor. Oynanan kartları sayarak, diğer oyuncuların ellerini tahmin ederek ve elinizdeki kartları en iyi biçimde kullanarak turu kazanmaya çalışıyorsunuz.
Oyun, yaklaşık 20 dakika sürüyor ve minimum zamanda maksimum eğlenceyi sağlıyor. Bu özelliğiyle güzel bir parti oyunu havasına sahip. Bu sebeple kalabalık arkadaş gruplarına şiddetle tavsiye ediyorum. Asosyal olanlarınız Rubik Küpü’yle falan oynasın.
Son olarak en romantik olanınız kazansın…