YARIŞMA: One Page RPG

Yarışma Kuralları

Dosya tek bir A4 sayfasının bir yüzü (21×29.7cm) boyutlarında olacaktır.

Yarışmacılar oyunlarını PDF formatında göndereceklerdir.

Dosyada oyunun başlığı ve yaratıcısının adı ve soyadı sayfanın bir noktasında bulunmak zorundadır. Dileyen yarışmacılar bir e-posta adresini veya blog adresini de ekleyebilirler.

Yarışma dosyası 1 Temmuz 2018 tarihine kadar [email protected] adresine e-posta olarak gönderilecektir. E-posta konusunda “One Page FRP” yazacaktır. E-posta içeriğine oyun hakkında 140 karakterlik bir tanımlama eklenebilir. Ayrıca oyunun yaratıcısının adı soyadı ve telefon numarası bu e-postada gönderilmelidir.

Yarışmacılar telif haklarını ihlal etme ihtimali olan hiçbir içeriğe dosyalarında yer vermeyecektir.

Her yarışmacı en fazla 2 oyunla katılabilirler.

Yarışmaya katılan oyunların daha önce basılı olarak ve internet ortamında paylaşılmamış, dağıtılmamış olması gerekmektedir.

Sonuçlar 12 Temmuz’da açıklanacaktır.

Ödüller

Kazanan oyunun sahibine 1 adet İzmirCon GM Screen, 1 adet zar seti ve kesesi hediye edilecektir.

Ayrıca katılan tüm oyunlar mahzendergi.com aracılığıyla e-kitap haline getirilip herkese açık ve ücretsiz bir biçimde paylaşılacaktır.

Jüri

Alper Baran Sözmen

Mehmet Batuhan Tunçdemir

Mustafa Büçkün

İpuçları

Dosyadaki metinlerin okunabilir olması için okunaklı bir font seçilmesi isabetli olacaktır. Görsellik kadar oynanabilirlik de önemli olacaktır.

Oyunun sistemini kafanızdan da uydurabilirsiniz. Her şeyin yazı tura atarak belirlendiği bir sistem neden olmasın? Oley!

İnternette “One Page RPG” aratarak bolca materyale ulaşabilirsiniz. Böylece konsepte daha aşina olabilirsiniz.

Yardımcı Yazılımlar

Yarışma formatının orjinali için www.dungeoncontest.com adresine uğrayabilir, burada bir sürü örnek oyun inceleyip oynayabilirsiniz.

GIMP ücretsiz olarak dağıtılan bir görüntü işleme yazılımı. GIMP kullanarak dungeon yaratma ile ilgili şurada bir makale okuyabilirisiniz.

Rasgele zindan yaratmak için bu adrese uğrayabilirsiniz.