Yatırım Tavsiyesi Değildir – Mine Söğüt / Beş Sevim Apartmanı: Rüya Tabirli Cinperi Yalanları

Yine yakın zamanda denk geldiğim bir fantastik kurguyu övmek üzere bu yazıdaki konuğum Mine Söğüt’ün “Beş Sevim Apartmanı” adlı kitabı. Kitap, geleneksel Türk mitolojisinin merak uyandıran yönlerini kullanarak cinler ve periler gibi doğaüstü varlıkları derinlemesine keşfederken, aynı zamanda Dr. Samimi adlı karakterin kendisini kaybetme hikayesini bizi soru işaretlerinden ünlemlerin koynuna atarak anlatıyor.

Kitabın en çarpıcı özelliklerinden biri, yazarın cinler ve periler gibi doğaüstü varlıkları modern bir bağlama entegre etme yeteneği olsa gerek. Yazar bu gizemli varlıkları, insan psikolojisi ile nasıl ilişkilendirilebileceğini sorarak başladığı öyküsüne aynı zamanda Dr. Samimi’nin cinlerle yaşadığı deneyimleri ve onun iç dünyasındaki karmaşık ilişkileri inceleyerek devam ediyor.

Dr. Samimi’nin karakteri, kitap boyunca cinler ve perilerle olan temasları nedeniyle giderek artan bir iç savaşın içine sürüklenirken bana sorarsanız, bu iç savaşın arkasında, Dr. Samimi’nin çoklu kişilik bozukluğu yaşadığına dair bir önerme yatıyor. Cinli rüyaları ve uykusuzlukları, onun zihnindeki karmaşık ilişkileri derinleştirirken, kitabın ana teması olan kişilik ve benlik kimliği üzerine sorular soruyor.

Kitabın en sevdiğim teması ise “deli”lerin hikayeleri ile “gerçek” hikayeler arasındaki hayali bağlantılar. Kendim de gerçekleri büyülü bir perdenin arkasından bozarak anlatmayı sevdiğimden, yazarı ağzımda bıraktığı kekremsi kan tadı için bir kere daha kutlamak isterim.

Sonuç olarak, “Beş Sevim Apartmanı,” sıra dışı bir kitap olarak dikkat çekiyor ve okuyucularını hem mistik bir yolculuğa hem de düşünce provokasyonuna davet ediyor. Mine Söğüt’ün yaratıcı düşünce tarzı, kitabı sıra dışı ve unutulmaz kılıyor.

Mine Söğüt tarafından yazılan Beş Sevim Apartmanı: Rüya Tabirli Cinperi Yalanları fantastik edebiyat severlerin koklaması gereken bir eserdir derim ben. Yatırım Tavsiyesi Değildir.