Kıyamet Dağları’nın Ardında

Alcalâ’nın kuzeyine doğru uzun bir yolculuk. Yaklaşık 1 aydır yolda olan 250 mert savaşçı, ilk gözcü ekibi olarak tanınıyor. Amacınız; Kıyamet Dağları’nın ötesindeki Northgard sınırlardan intikal ederek karlı tundranın arkasındaki yabanıl ormanlara varmak.

Konsey üyesi Arnos Aranosse tarafından verilen bu görev, 60 yıl sonra kuzey halkının lehine atılan ilk adım. Seneler önce verilen savaş sonrası iki kültür düzenli bir çatışmadaydı… Ancak, Alcalâ’da yaşanan devrim sonrası işler değişti. Daha özgürlükçü, daha hür bir şehir halini alan Alcalâ geçmiş çekişmeleri ve düşmanları bir yana bırakarak tek bir yöne, ileriye gitme kararı aldı.

Konsey büyücüsü Arnos Aranosse’ye birkaç sene önce gelen haber ile bu operasyonun yapılması planlandı. Kıyamet Dağları’ndaki cüce madenleri güvenli bir hale nihayet getirildi, ve, operasyon başladı.

Sizler, savaşçılar, hırsızlar, şekil değiştirenler, avcılar, yaşlılar ve gençler. Sizler, kuzeyin yeni umudu olma yolunda meşaleyi tutan ilklersiniz. 250 cesur ruh, 250 kimsesiz.

Hava puslu ve acımasız. İnsanın içini kurutan cinsten. Her nefes aldığınızda ciğerleriniz size ihanet ediyor da gırtlağınızdaki tüm nemi dışarıya tükürüyor gibi.

Kıyamet Dağları artık arkanızda kaldı, sırtınız onlara dönük ve tundranın içinden geçmiş bulunmaktasınız. Yola başladığınızda sayınız 300’e yakındı. En son yapılan sayımla beraber 50 adam eksiksiniz. 1 ayda çatışmasız 50 adam kaybedilmesi sadece böyle bir durumda yaşanabilirdi. Erzaklar tükeniyor ve adımlarınız eskisi gibi istikrarlı değil. Tıpkı ciğerleriniz gibi onlar da size ihanet etmek, bir anda geriye doğru hızlı adımlarla sizi uzaklaştırmak istiyor.

Zihninizdeki son iradeye sıkıca sarılıp itiyorsunuz kendinizi. Alcalâ en zor zamanlarından geçti ve daha zor zamanlar bekliyor evreni… Eğer ki Northgard’a gidilmez ve oradaki lanet sorunu çözülmezse.

Yüzbaşının sesiyle irkiliyorsunuz, ”KAMP ALANINA ÇOK KALMADI, YÜRÜ ALCANİT !”. Düşünceleriniz, sizi sıcak tutan tek yangındı. Ve o da elinizden alındı.