Kolektif FRP: Yaşayan Kule

Merhaba, sevgili Mahzen Dergi okurları.

Geçtiğimiz günlerde Kule Sakinleri Rol Yapma ve Strateji Oyunları Derneği olarak, bünyemizde bulunan en büyük ve geniş çaplı FRP etkinliği olan LK’nın (Living Kule) bu seneki konsepti ve dizaynı ile ilgili konuşmak adına bir çalıştay düzenledik. Öncelikle LK’nın ne olduğunu bilmeyenleri şöyle alıyor, ardından da yazının devamını okumaya davet ediyoruz.

Gerçekleştirilen çalıştayda, lider oyuncuların pozisyonundan hikayeye ve fraksiyonlara, oyunun geçeceği dünyadan sistemine kadar bir çok şey konuşulduğu gibi, geçmiş LK’nın da kritiği ve yorumlanması yapıldı. Bütün bu çalışmaların sonucu olarak Living Kule (LK), yeni ismiyle Yaşayan Kule (YK), yirmiye yakın katılımcı ile gerçekleştirilen bir çalıştayın desteği ve GM’lerinin uzun süreli çalışmalarının sonucunda yeni oyun konsepti ile bir kere daha hayatlarımıza girmeye hazır!

Bu seneki konseptimiz; Gold Rush!

Oyun ile ilgili elimize ulaşan bilgiler şunlar; Oyun, Kule Sakinlerinden Hüseyin Ruhi Küçük’ün yaratmış olduğu “Köz” evreninde (detaylı bilgi için buyrun), Yelbüken adlı bir coğrafi bölgede yer alan genişçe bir koyda geçecek, ve sistem olarak geçen seferki LK’da kullanılan Warhammer Fantasy Role Play 2.E sistemi kullanılacak. Anlaşılacağı üzere bu sefer geçmiş LK’lardan farklı olarak bünyesinde korsanları ve deniz temasını daha ağır ve aktif bir şekilde kullanacak bir bölgede bulunacağız.

Oyunun genel hikayesi; Yelbüken’de yer alan Su Düzlükleri’ndeki bir koyun açıklarında, değerli bir madenin bulunduğu dedikodusunun yayılması üzerine bu bölgeye korsanlar ve paralı askerler başta olmak üzere bir çok grubun altının kokusunu alarak hücum etmesi diyebiliriz. Hikaye hakkında bildiklerimizden yola çıkarsak, daha önce hiç görmediğimiz kadar denizde ve gemilerde geçen oyunlar göreceğimiz aşikar. Fakat bu, bütün oyunların denizde ve gemilerde geçeceği anlamına gelmiyor. Bölgede korsanların yanı sıra bir çok farklı gruba altın karşılığı hizmetlerini kiralayan paralı askerler, kendi özgürlükleri ve topraklarını korumak ve kollamak adına bir hayatta kalma mücadelesi veren yerliler, ve daha bir çok farklı motivasyonu olan fraksiyon bulunmakta ve her biri de bu bölgenin söz hakkını kendi üstüne almaya çalışıyor. Bu güç savaşının sonucunda rüzgarın hangi tarafa kayacağını da oyuncuların oyunlar içerisinde aldığı kararlar ve aksiyonlar belirleyecek.

Oyunu yönetecek olan GM’lerimiz; Hüseyin Ruhi Küçük, Mustafa Büçkün, Erdem Dedeoğlu, İbrahim Ozan Ceberut ve Mehmet Batuhan Tunçdemir olacak.

İlerleyen günlerde lider oyuncuların kimler olacağı, oyundaki diğer fraksiyonların detaylı bilgileri, oyunun başlangıç tarihi gibi yeni haberler paylaşıldıkça bunları sizlere Mahzen Dergi üzerinden paylaşacağımızı hatırlatıyor, göz bantlarınızı takıp palalarınızı hazır duruma getirerek bu büyük maceranın bir parçası, belki de kazananı olmaya hepinizi davet ediyoruz!