Heyecanla Beklediğimiz Minyatür Oyunu: Kill Team – İlk Bakış

Warhammer 40K ile son yedi, sekiz aydır dernekte de, Dünya’da da piyasaları duman eden Games Workshop, daha az minyatürle oynanabilecek bir oyun çıkartacağını duyurduğu anda herkes müthiş heyecanlandı. Hiç değilse, birkaç model ile başka bir orduyu oynamak hobicilerin hoşuna gidiyor. Bir de tabi hobiye başlamak için de uygun fiyatlı ve minyatür sayılı bir oyun önerilmesi ayrıca önemli pozitif bir taraf.

Oyunun kuralları iki gün önce yayınlandı. Daha kutu falan elimizde yok. Ama dediğim gibi elimizdeki modeller ile oynamaya başladık.

İlk İzlenimler

Bir kere büyük benzerlikler gösterse de haliyle takım tabanlı warhammer 40K’dan çok farklı bir oyun. Bir de hiç araç falan olmaması oyunu bayağı piyadeler arası çatışmaya dönüştürüyor. Oyun çok da kısa sürüyor. Bir 40K oyunu 2, 2.5 saat falan sürer, ama Kill Team ise otuz dakikaya bitiyor.

Oyunun mekanikleri çok da geleneksel olmayan bir seri izliyor. Genelde minyatür savaş oyunlarında tur birkaç fazdan oluşur. Önce bir oyuncu hareket eder, sonra ateş eder, sonra yakın dövüş oynanır. Kill team ise her fazın karşılıklı oynanmasını sağlıyor. Bu da oyuncuları sürekli aktif tutuyor.

Masada kullanılan minyatürlerin isimlendirilmesi ve daha önemlisi gelişmesi harika görünüyor. Deneme oyunlarında bunu yapamadık daha ama seri oyun oynayınca süper-star karakterler çıkacaktır ve oyunu çok daha renkli yapacaktır diye umuyorum.

Fazla Kolay?

Oyunun en büyük kaygı uyandıran tarafı, derinliğinin az olabilme ihtimali. Yani bir 40K oyuncusu için mekanikler biraz yalın görünebiliyor. Ben campaign ve karakterlerin level almasıyla, çok farklı takım inşaaları ile çok daha derinlik kazanacağını düşünüyorum. Henüz değerlendirmek için erken ama görünen o ki takım opsiyon olasılıkları çok fazla.

Ne Oynanır?

İlk oyunlar da daha senaryolara hakimiyet olmadığından zayıf ama kalabalık birliklerin çok iş yapacağı izlenimine kapıldım. Imperial Guard, Tyranids bolca galibiyet aldırır diye düşünüyorum. Sonradan oyunu çözdükçe yıldızlar çıkar diye herhalde. Özellikle Grey Knight ve Heretic Thousand Sons chapterları gibi yüksek puanlı ama psionic birimleri olan orduların campaignlerde oldukça güçlü olabilirler.

Kısacası öğrenmesi çok kolay, eğlenceli ve pratik bir oyuna benziyor. Zamanla ne kadar derinleşeceğini görmeye daha var. Ama ben de yıllardır düşündüğüm biraz ork boyz çetesi yapma isteğimi harekete geçirdi bile.