İzmir Bilimkurgu Kulübü

İzmir’de bir bilimkurgu kulübü olduğunu biliyor muydunuz?

İzmir Kent Konseyi bünyesinde çalışmalarını yürüten İzmirli bilimkurgu meraklılarının oluşturduğu İzmir Bilimkurgu Kulübü, geçen seneden beri faaliyetlerini sürdürüyor. Web sitelerinde belirttikleri gibi Atilla Eren’in çağrısıyla bir araya gelen ve toplantılar düzenlemeye başlayan topluluk; film gösterimleri, okuma grupları, söyleşiler ve yaratıcı yazarlık eğitimleri gibi birçok etkinlik düzenliyor. Bu sayede şehirdeki bilimkurgu severler için organik bir bağlantı kurmaya çalışıyorlar ve çalışmakla kalmayıp bunu başarıyorlar. İzmirCon’17 sırasında stand açan ve bir bilimkurgu tiyatro oyununun sergilenmesine de vesile olan topluluk anlayacağınız üzere bu işi oldukça ciddiye alıyor ve severek yapıyor.

“Açık Fikir Söyleşileri” başlığıyla gelceğimizi şekillendirecek güncel konuları da periyodik olarak mercek altına alarak ilgililere beyin fırtınası yapma ve öğrenme fırsatı veren İzmir Bilimkurgu Kulübü’nün  Ekim ayı konusu “Endüstri 4.0” oldu.

Kulübün yönetiminin oldukça kolektif ve açık fikirli olduğunu özellikle belirtmek istiyorum. Katkı sağlamayı düşünen herkese kapıları açık ve özellikle görece yeni bir oluşum oldukları için her türlü katkının oldukça değerli olacağına eminim.

Kısaca kendilerini severek takip ediyoruz. Siz de edin.

Takip etmek için facebook adresleri; https://www.facebook.com/izmirbilimkurgu/

Web siteleri; https:// izmirbilimkurgu.com