Karanlık Bir Şehir: Enfenore

Karanlık Bir Şehir: Enfenore

Aralık ayından beri dört kişi başlayıp altı kişi devam ettiğimiz “Karanlık Bir Şehir: Enfenore” oyun dizisini, sonunda kelimelere dökebiliyor olmaktan mutluluk duyuyorum. Yaklaşık iki aylık bir süreç olmasına rağmen oynadığımız oyun sayımızın normal bir oyun serisine kıyasla yarım seneye yakın bir süreye tekabül etmesi beni oldukça heyecanlandırmakta. Her geçen gün hikayeye dahil olan yeni oyuncular ile birlikte iyice keyifli bir yer haline dönüşen Enfenore’nin, oynattığım en keyifli FRP serisi olduğunu söylemeden geçemeyeceğim. Bu başarı, her oyuna tıpkı ilk kez başlamışcasına aynı hevesle katılım gösteren grubumuza aittir. Söylemeden geçemeyeceğim, harika bir takımsınız. Neyse, lafı daha fazla uzatmadan konuya gireyim.

Keyifli okumalar.

Nedir bu Enfenore?

Enfenore, çevre diyarların en kalabalık yeri sayılan, hayatın hiç durmadığı, görkemli surların içinde yaşayabilecek kadar şanslı insanların bile üst üste evler inşa ederek pislik ve sefalet içinde yaşadıkları sadece kötülüğün ve manipülatif yozlaşmanın muzaffer olduğu bir şehirdir. Şehir öyle bir yozlaşma içindedir ki, zamanında daha demokratik yönetmek amacıyla krallığın yerini alan Senato’nun tüm kurumları işlevini yitirmiş ve rüşvet yuvasına dönüşmüştür. Şimdilerde zamanının en güçlü kuruluşu olan Senato, yalnızca güçlü isimlerin isteklerini yerine getiren bir yapı halini almıştır.

Şehirdeki problemler bunlarla da bitmiyor. Tezek,kömür ve hastalık kokuları ile dolu olan bu şehirde insanlar uzun zaman önce güzellik kavramını yitirmiş bir şekilde yaşamlarını sürdürmektedirler (16. yüzyıl İngiltere’sine benzetebilirsiniz). Başarılı bir kanalizasyon sisteminin olmaması şehri daha da yaşanılamaz hale getirmiş durumdadır.

Enfenore nüfusu yaklaşık yarım milyon olduğu için düzensizlik hat safhadadır. Örneğin; evsizler tarafından birkaç gümüş için öldürülmemek için sokağa çıkarken muhakkak ufak da olsa korunma amaçlı bir silah alınır ve ulaşım için genelde ana caddeler tercih edilir.

Bu yüzden belli bölgelerin kontrol edilebilmesi için bir takım organizasyonlar ortaya çıkmıştır. Organizasyonlar sınırlarını bildikleri, şehrin düzeni ve konseyin kurallarını çiğnemeyecek işler gerçekleştirdiği sürece serbest bırakılmışlardır. Ancak ses çıkartan biri olmaya karar verirseniz (tıpkı oyuncular gibi) o zaman her hareketinizin gözetlendiğini varsayarak yaşamak zorunda kalacaksınız.

Nasıl başlayabilirim?

Öncelikle bu sezon için daha fazla oyuncu almamaya karar verdik. Yine de şehir veya evren hakkında bilgi almak isterseniz memnuniyetle benimle iletişime geçebilirsiniz. “Karanlık Bir Şehir: Enfenore” hikaye serisini ilerleyen zamanlarda başka oyuncu gruplarına da oynatma fikrim var bu yüzden nasıl başlanacağından ufakça bahsedeyim. Biraz önce Enfenore’de ortaya çıkan organizasyonlar olduğundan bahsetmiştim. İşte o topluluklardan birinin parçası olan paralı asker loncasından başlayacaksınız.

Oyun başladıktan sonra ise nasıl bir yol izleyeceğiniz tamamiyle size kalmış durumda. İsterseniz bulunduğunuz lonca için çalışıp şan-şöhret peşinde koşabilirsiniz, isterseniz de şehrin mevcut düzenini değiştirmek için başka organizasyonlar ile birlik olabilirsiniz.

Enfenore’nin diğer oyun serilerinden farkı nedir?

Bu oyunu diğer oyun serilerinden ayıran en önemli özelliği, karakterlerin kendi hikayelerini yazma ve geliştirmeye yönelik olmasıdır. Şüphesiz onun da ulaşmaya çalıştığı hedefleri olmak zorunda. Bu sebeplerden ötürü oyunumuzu ana oyunlar ve ara oyunlar olarak ikiye böldük.

Ana oyunlar, takımımızın uğraştıkları problemleri çözmeye çalıştığı, hikayeyi doğrudan etkileyip şekillendirdiği oyunlardır. Ara oyunlar ise daha çok oyuncunun karakterinin hikayesini zenginleştirecek ona ufak da olsa yeni tecrübeler kazandıracak ama bir yandan da hikayeyi doğrudan etkilemeyecek oyunlardır.

Bir diğer farkı ise oyunumuzun diğer normal oyun serileri gibi tren yolu senaryosundansa açık dünya senaryosunda ilerlemesidir.(Senaryolar hakkında detaylı bilgi için Kule Sakinleri’nin Youtube adresindeki FRP hikaye anlatıcılığı atölyesine göz atabilirsiniz). Açık Dünya senaryosunu seçmemin nedeni, oyunculara özgürce hareket edebilecekleri bir alan yaratmaktı, ve sonuçlara baktığımda bunun doğru bir seçim olduğunu görebiliyorum.

Yakında yine Mahzen Dergi içerisinde yer alacak Enfenore Öyküleri ile karşınızda olacağız. Şu sıralar salı akşamları oynadığımız oyunu istediğiniz zaman izlemeye gelebilirsiniz. Eğer şanslıysanız siz de bu kaotik, bir o kadar da büyük maceralara ev sahipliği yapan şehrin bir parçası olabilirsiniz.