Fanzin Apartmanı: Yürüyor

Fanzin yürüyor!

Bu sözü Fanzin Apartmanı sakinlerinden duydum/okudum ve gerçekten şahit oldum. Sohbeti güzel, kalemi kuvvetli, ruhu anarşist insanlardan oluşan sakinlerinden bazılarıyla da tanıştım. Bu sebeple konu hakkında birkaç kelam etmek ve duymayan varsa duyurmak istedim.

Maddi kaygının, sansürcü editörün, toplum baskısının, manevi değerlerin, tiraj endişesinin hiçbirini patron kabul etmeyen insanların kaleminden çıkan ve elden ele dolaşan matbuata fanzin(fanatik magazin) dendiğini biliyorsunuz. Fanzin bir alt kültür olarak varlığını genel geçer sisteme muhalif bir biçimde sürdürüyor. Bu alt kültüre ait bir oluşum olarak Fanzin Apartmanı gönüllülük usulüne göre çalışan, canı isteyenin destek verebildiği kolektif bir yapı, oluşum veya kendilerini nasıl tanımlıyorlarsa, O. Yegane motivasyonları yazmak dürtüsü ve hemen her konuda kendinize ait bir şeyler bulabileceğiniz onlarca fanzin veya fankitin daha rahat dolaşımda olmasını ve üreticilerinin de iletişim ve dayanışma halinde bulunmasını sağlıyorlar. Maddi gereksinmelerini de genelde kendi ceplerinden ve daha görünür kılmaya çalıştıkları fanzin raflarında yer alan kumbaralar ile karşılıyorlar. Herhangi bir hiyerarşik yapılanmaları da yok, tamamen uğraşan kişilerin çabalarından oluşuyor.

Ürettikleri içeriklere Türkiye’nin çeşitli yerlerindeki mekanlarda ve kitabevlerinde rastlayabilirsiniz. Ara sıra Kule Sakinleri’ne de bıraktıkları materyaller bulunuyor. Ayrıca İzmirCon’da açtıkları gibi masalar açıyorlar, fanzin atölyeleri düzenliyorlar. Kısaca paylaşmayı çok seviyorlar.

Biz de paylaşmayı çok sevdiğimiz için -eğer varsa- tanımayanlarınıza dilimiz döndüğünce tanıtalım istedik. Kendileri ile daha içli dışlı olmak isterseniz;

Fanzin Apartmanı Facebook Grubu (facebook.com/groups/fanzinapartmani)

Web site: fanzinapartmani.com

Sevgiler, saygılar.