Minyatür Boyama Atölyesi

Kule Sakinleri olarak hobimizin en eğlenceli yönlerinden birisi kesinlikle minyatürcülük. Bir avuç plastiği ya da metali bir dokunuşla cesur bir savaşçıya ya da korkunç bir canavara dönüştürmek aslında bir nevi sihirbazlık bence. Biz de bu sıcak yaz günlerinde biraz sihir yapalım, zehri yayalım istedik.

Başlangıç seviyesinde bir atölye olarak tasarladığım bu etkinlikte öncelikle teorik çalışma yaptık. Renk teorisi, kontrast türleri, temel minyatür boyama terimleri, ekipmanlar ve benzeri konular üzerinde yaklaşık yarım saat süreyle katılımcıları baydıktan sonra uygulamaya geçtik.

Teorik kısmın bitmiş olması mutluluğu…

Minyatür olarak Zvezda’nın 1/72 ölçeğindeki antik Mısır piyadeleri ve yeniçeriler üzerinde çalıştık. Minyatürler, fırçalar, boyalar ve gerekli diğer tüm ekipmanın Kule tarafından sağlandığı atölyenin sonunda tüm katılımcılar minyatürlerini tamamen boyadılar ve hatıra olarak aldılar.

El emeği göz nuru…

Atölyeye 11 kişinin katılmış olması benim açımdan mutluluk vericiydi. Üstelik 5 arkadaşın Kule dışından katılması ayrı bir mutluluk kaynağı oldu. Talep o kadar yoğundu ki, atölyenin orta yerinde Kule’ye gelen 3 arkadaşı da geri çevirmek durumunda kaldım, pek üzüldüm. Allah başka dert vermesin tabi…

Katılımın bu derece yüksek olması beni başka düşüncelere de itti açıkçası. Minyatür boyama atölyesini seviyelere bölüp (basic, advanced,…) belki daha uzmanlaşmış konular (taban yapımı, özel efektler, …) ile ilerlemek gibi çalışmalar geçiyor aklımdan. Bakalım zaman ne gösterecek…

Yine bekleriz…