Dernek Tüzüğü Strikes Back

Merhabalar.

Kule Sakinleri Rol Yapma ve Strateji Oyunları Derneği olarak artık güncellemek zorunda olduğumuz bir tüzük var. Yönetim Kurulu’nun, tüzük işini bana vermesine istinaden çoğunuzun da bilgisi dahilinde olduğu gibi bir Tüzük İnceleme Kurulu oluşturdum. Kurul üyeleri Alkım Öztürk, Burak Sonbudak, Yener Mercanköşk, Gizem Muktedir ve Hüseyin Ruhi Küçük. Kurul ve ben paslaşmak suretiyle bu tüzüğü Beta versiyonuna ulaştırıyoruz. Son işlerini de halledip tüzüğe son halini verdikten sonra Haziran sonu gibi düşündüğümüz Genel Kurul’da tüzüğü konuşacağız.

Peki siz bu gidişattan uzak mı kalacaksınız? Tabii ki hayır. Süpersonik forumumuzda tüzüğün henüz tamamlanmamış aşamasını görebilir, görüşlerinizi orada yorum olarak paylaşabilirsiniz. Forumda “Topluluk Tartışmaları” konusunun içerisinde görebilirsiniz. Linki yazının sonuna iliştireceğim.

Çoğunlukla teknik bir mesele olduğu gerçeği bir yana, eskisinden farklı olarak sanırım en dikkat çeken şey, Dernek Başkanı’nın görev tekrarına ilişkin oldu. Artık başkanlarımız, ecnebilerin “two-terms” dediği ve aslında bizim de gayet aşina olduğumuz en fazla 2 dönem başkanlık yapabilme hakkına sahip olacak. Yani bir başkan defalarca başkanlık yapamayacak. Çünkü neden? Ken Dodd’un dediği gibi, “Politikacılar bebek bezi gibidir, düzenli olarak ve aynı sebepten değiştirilmeleri gerekir”. Koskoca ülkelerde bu sistem varsa, bizde neden olmasın yani. Koskoca derneğiz.

Onun dışında eski tüzüğe nazaran çok daha kapsamlı ve bizi çok daha uzun süre idare edebilecek bir tüzük olması için var gücümüzle uğraşıyoruz. Sizlerden de şahsi ricam, en azından bir okuyun. Çünkü Genel Kurul’da bu tüzük maddeleri görüşülecek aslında ama eğer onlarca sayfalık tüzüğü ben orada şimdi tek tek herkese en baştan anlatacaksam tek oturumda halledemeyiz. Genel Kurul’a gelin, gelirken de bu tüzüğü bir okuyun. Okumak iyidir.

Esen kalın efendim.

Tüzük taslağını inceleyebileceğiniz forum linki:
SEN İSTİYOR TÜZÜK, TIKLAYACAK BANA