Gwena Taşoluk Günlükleri #1

Yeni gelenler kasabada yerini alırken hava onların gelişiyle cazibesini korumaya devam etmeye karar verdi anlaşılan. Sonçıkış’ta güneş hiç bu kadar hevesli parlamamıştı. Gwena olarak havadan memnun olsam da eczacı olarak neredeyse boş olan kesem hoşnutsuz; birilerinin hastalanası, ilaç alası yok. Bodrumda yetiştirdiğim mantarlar olmasa hepten parasız kalacağım. Gerçi hazır hava güzel ve her yer yeşilken bol bol şifalı ot toplamam ve kurutarak hazırlık yapmam gerek. Kendim gidemesem de paraya kıyıp birilerini yollamalıyım.

Pek yakındım gibi oldu ama geçen gün bahar festivalinde günüm iyi geçti aslında. İçip içip kafayı bulan iki kişiye karışımlarımı birer gümüşten satıp para da kazandım; en azından içtiklerimi çıkarmış oldum. Bütün günüm epey sonra ilk defa müzikle, dansla, sohbetle geçti. Henüz gözümü tutan birileri yok, hatta Roshan diye bir tiple ağız dalaşına dahi girdim ama kış gelsin, hastalanmaya görsünler, hemen herkes kapımda arkadaş olmaya hazır gelir. Hatta günlüğüme de yazayım şimdi, Roshan ile kendisinin bahar bitmeden hastalanacağına bahse girdim. Tutar tutmaz bilmem şans denemek lazım. Her yer hazır Papaya’nın takipçileri ile dolmuşken. Eas üstümüzden inayetini esirgemesin.

Büyükbabam huzursuz, dışarlıklılar keyfini kaçırıyor. Etrafta yeni yüzler bulmaya hiç alışkın değil ama ben zamanla ona da yeniliğin iyi geleceğini düşünüyorum. Son bir senedir pek dalgın, yeni insanlarla tanışmaya, yeni konulardan konuşarak zihnine egzersiz yaptırmaya ihtiyacı var.

Neyse ki oğlum onun aksine pek neşeli. Yeni gelenlerin etrafında dolanıyor, lafa karışıyor, bazen tersleniyor ama asla bozulmuyor, gene gülümseyip eteklerinde bitiyor. Alarga’ya milleti rahatsız etmemesini tembih ediyorum ama çok çıkışmak içimden gelmiyor, çocuğun katıksız keyfini bozmak ayıp geliyor bana. Henüz üç yaşında, o etrafta koşuşup sorun yaratmayacak da kim yapacak?

Bu hafta fırsat bulup bir ara etrafta dolanmaya çıksam iyi olacak, belki eşlikçiler bulurum. Gazetede özellikle Tindon Yolu’nun güvenli olmadığı yazıyordu. Her halükarda tek başıma bulacağımdan daha fazla ot bulacağıma eminim. Belki yeni tiplerden arkadaş edinme şansım da olur. Nicedir aklımda civarın ot, hububat haritasını çıkarttırmak vardı. Haritacı ile bunu konuşmam lazım ama önce para biriktirmem gerekiyor.

Dış kapının çıngırağı şıngırdadı, şanslıysam müşteri geldi. Bakalım günler neler getirecek.