ALEV KALKANI: Bir Star Wars FRP Hikayesi – Bölüm 2

Not: Bölüm 1-Kısım 1 için buraya tıklayın!

Uzun zaman önce, uzak, çok uzak bir galakside…

Kısım 2: Korsan Kral

İmparatorluğa karşı mücadele devam etmektedir. Kahramanların geçen bölümde kurtardıkları asi casus Rivan Enno, ölmeden önce iki şey söylemiştir; “Alev Kalkanı” ve “Gun Vannar”. Alev Kalkanı hakkında kimsenin bilgisi yoktur. Gun Vannar ise korsan ve kaçakçıların kontrolündeki küçük bir gezegendir. Asi istihbaratı kumandanı General Draven, kahramanları derhal Gun Vannar’a yönlendirir.

Birçok kanun dışı bölgede olduğu gibi, Gun Vannar’da da yönetimde en etkili kişi bir hutt suç lideridir. Korsan Kral lakaplı hutt Rollo, gezegendeki korsanların başıdır ve ona haraç vermeyen kimse Gun Vannar’da barınamaz. General Draven, kahramanlara mümkünse Rollo’dan uzak durmalarını ancak bir şekilde hutt ile yollarının kesişmesi durumuna karşı da hazırlıklı olmalarını söyler. Asi İttifakı her ne kadar galakside özgürlüğü savunsa da isyancı kuvvetleri şu an için bir hutt lorduna sataşmaya niyetli değildir.

Gezegenin girişinde bir asteroid kümesi bulunur ve kahramanlar, gemileri ile bu kümenin hemen dışında hiperuzaydan çıkmak zorunda kalır. Kargo gemisi asteroid kümesine girer fakat kısa süre sonra kahramanlar takip edildiklerini fark eder. İki küçük korsan avcı uçağı kargo gemisini hedef almaktadır ve asteroidler arasında tehlikeli bir kovalamaca başlar. Grubun pilotunun başarılı manevraları ile kahramanlar avcıları haklar. Asteroid kümesinden çıktıkları anda ise kargo gemilerinden çok daha kıvrak ve güçlü bir korsan gemisi tarafından kıstırılırlar. Direnmenin faydasız olacağını gören grup, korsanlara haraç teklif eder.

Korsan gemisinin kaptanı Erres adında bir kadındır ve bir grup wookie muhafız ile beraber kahramanların gemisine girer. Kahramanların gemisinin motor destek ünitesinden birkaç değerli parça alan Erres ayrılmak üzere iken, wookie muhafızlardan biri ile gruptaki twilek asker arasında bir tartışma yaşanır. Jedi karakterin ışın kılıcını çekmesi ile tartışma sonlanır. Erres ve wookie muhafızlar, güç kullanıcısının kendileri ile gelmesi şartı ile grubu rahat bırakacaklarını söyler. Grubun kalanı karşı çıksa da Jedi teklifi kabul eder ve Erres ile beraber ayrılır. Kalan kahramanlar motoru artık pek de iyi çalışmayan gemileri ile Gun Vannar’a ulaşır.

Erres, Jedi karakteri esir alır ve birkaç gün içinde korsan kral hutt Rollo’ya sunar. Rollo, korsan kadını ödüllendirir ve esirin zindana atılmasını ister. Bu sırada kalan kahramanlar gezegende hem arkadaşlarını bulmak hem de Alev Kalkanı’nı araştırmak üzere işe koyulur. Sonuçsuz geçen birkaç günün ardından bothan izci, pazar yerinde Rugi adında, toydarian ırkından tanıdık bir tüccar ile karşılaşır. Tüccar Alev Kalkanı hakkında hiçbir şey bilmez ancak Erres’i ve yakın zamanda Rollo’ya teslim ettiği esirini duymuştur. Tüccarın duyduğu kadarıyla imparatorluk engizitörleri, kaçak güç kullanıcıları için iyi para vermektedir ve Rollo da esirini imparatorluğa satmak niyetindedir. Rugi ayrıca Rollo’nun imparatorluk ile ticaret yaptığını da söyler. Korsan saldırıları son dönemde özellikle garanyum madeni taşıyan ticaret gemilerini hedef almaktadır. Rollo, imparatorluğa garanyum satarak büyük kazançlar elde etmektedir.

Yeni bilgiler ışığında grubun bir an önce arkadaşlarını kurtarmaları gerekmektedir. Rugi, Rollo’nun zindanında çalışan bir tanıdığına rüşvet verirlerse kahramanların zindana girebileceğini söyler. Gizli bir buluşma ayarlanır ve kahramanlar son kaynaklarını da tüketerek gamorrean bir muhafıza yüklü miktarda para verir. Muhafız onları tenha bir vakitte, Rollo’nun sarayının arkasındaki dehlizlerden içeri alır. Kahramanlar Jedi dostlarını bulup kurtarırlar ancak fark edilmeleri uzun sürmez. Zorlu bir kaçışın ardından uzay istasyonu yakınına geldiklerinde grubun kargo gemisi, birkaç korsan avcı uçağının açtığı ateş ile yok edilir.

Gemilerini, içindeki lanspeeder araçlarını ve R5 tipi astro droidlerini kaybeden kahramanlar artık Gun Vannar’da kaçak durumundadır. Kahramanlar Rugi’nin yanına gider ve tüccardan onları saklamasını isterler. Rugi isteksizce bunu kabul eder ve grubu kendi deposuna yönlendirir. Kısa süre sonra depoya Rugi gelir, yanında Rollo, Erres ve korsan muhafızlar vardır. Rollo, grubun beklediğinin aksine oldukça neşelenmiştir. Grubun yaptıklarından etkilenmiştir ve güç kullanıcısını imparatorluğa satmaktan vazgeçmiştir. Onlara asiler için çalışıp çalışmadıklarını sorar. Kahramanlar bu noktada yalan söylemez ve isyancıların üyesi olduklarını anlatırlar. Gun Vannar’da Alev Kalkanı ile ilgili araştırma yaptıklarından bahsederler. Rollo, grubun maharetlerini göstermesini ister ve belki onlarla iş yapabileceklerinden söz eder. Sadece bir güç kullanıcısının erişebileceği birşey aradığını belirtir ve gruptan yardım ister. Kahramanların teklifi kabul etmekten başka çareleri yoktur. Rugi de sadakatinden dolayı ödüllendirilir. Erres, birkaç gün içinde gruba tekrar ulaşacağını söyler ve Rollo ile beraber depodan ayrılırlar.

Kısım 3: Ölü Gezegen

Kahramanlar bir süre Rugi’nin deposunda saklanırlar. Jedi, yaptığı meditasyon ile Rollo’nun bir imparatorluk subayı ile görüşmesini ve esirinin kaçtığı bilgisini aktarmasını izler. Subay, Engizitör Volanus’un bundan hiç memnun olmayacağını aktarır. Birkaç gün sonra Erres grubun yanına gelir ve hutt suç liderinin onlardan istediği şeyi anlatır.

Rollo, kişisel koleksiyonu için, eski bir uygarlığın yadigârlarından olan bir Morak Kristali arayışı içindedir. Bu hazineler, binlerce yıl önce bir güç kullanıcı grubu olan Morak Tarikatı tarafından yapılmıştır. Efsanelere göre kristal, sadece bir güç kullanıcısı tarafından tespit edilebilir. Hutt, son zamanlarda Dunvara gezegeninde bir Morak tapınağı izlerine rastlamıştır ve Jedi karakter ile isyancı kahramanlardan, tapınağa gidip ona bir kristal getirmelerini ister. Erres kahramanlara bundan fazlasını anlatmaz ve taşıt olarak kullanabilecekleri hızlı bir korsan gemisinin hangarda onlar için hazırlandığını söyler.

Kahramanların Morak Tarikatı veya Dunvara gezegenine ilişkin araştırmaları sonuçsuz kalır. Moraklara ait neredeyse hiçbir kayıt yoktur, Dunvara gezegeni ise üzerinde yaşam olmayan, dağlarla kaplı ve çorak bir gezegendir. Jedi karakterin görülerinde duyduğu Engizitör Volanus hakkında General Draven’a danışan kahramanlar, engizitörün Darth Vader’ın gözüne girmeye çalışan hırslı bir savaşçı olduğunu öğrenirler. Son olarak Rugi gruba başarı dileklerini aktarır fakat tüccarın, grubun göreviyle alakalı detaylı soruları ondan şüphelenmelerine neden olur. Zaman kaybetmeden korsan üssü Gun Vannar’dan ayrılan kahramanlar yeni gemileri ile Dunvara’ya yola çıkar.

Gezegene yaklaştıklarında Rollo’nun onlara aktardığı koordinatlar uyarınca ilerler ve tapınağın izlerinin tespit edildiği bölgede atmosfere girerler. Yoğun bir kum fırtınasının içinde korsan gemisi zorlukla yol alır ve sonunda tapınağın girişine yakın bir mesafede iniş yaparlar. Tapınağın girişi bir geçidin sonundadır ve kahramanlar gemiden inerek bu geçitte ilerlemeye başlar. Gezegenin havasını kendi anayurduna oldukça benzer bulan ve zaten normalde solunum aygıtı kullanan Kel-Dor pilot dışında tüm kahramanlar, gezegendeki toksik gazlara karşı soluma cihazı kullanmak zorundadır.

Kısa bir yürüyüşün ardından grup izlendiğini fark eder. Kayaların arasından ve dar boşluklardan, insanı andıran varlıklar sürünerek yaklaşmakta ve grubu belli bir mesafeden takip etmektedir. Her tarafları paçavralarla sarılı, ilkel silahlar taşıyan sürüngen-insan benzeri bu varlıklar bir süre sonra gruba üflemeli oklar fırlatmaya başlar. Kahramanların karşılık vermesi üzerine bazı savaşçılar yakın dövüşe girmek üzere gruba saldırır. Savaşçıların ilk saldırısı püskürtülür ancak kısa süre sonra çok daha fazla savaşçı bölgeye yaklaşır. Kahramanlar aceleyle tapınağın girişine ilerler ve içeri sığınırlar. Burada, savaşçıların onları takip etmediğini fark ederler ve tapınağın derinlerine doğru ilermeye başlarlar.

Yürüdükleri yolun çökmesi sonucu bothan izci ve insan diplomat alt taraftaki mağaralara düşerler. Grubun kalan üyeleri ilerlemeye devam eder. Bothan izci, gördüğü imgelemler sonucu kendini tekrar eskiden yaşadığı kasabada bulur. İmparatorluk askerleri kasabaya bir kez daha saldırır ve izci, yaşamını kurtarmak için kaçmak zorundadır. Mağaranın derinlerine kaçan izciyi takip eden diplomat, gruptan iyice ayrılmak zorunda kalır.

Yukarıda ise kel-dor kaçakçı, kendini stormtrooper tarafından yakalanmış ve hapishane hücresine götürülürken bulur. Hızlıca yanındaki askerin taşıdığı tabancaya uzanır ve güvenli bir mesafeye kaçmaya başlar. Pilot, askerlere ateş eder ve bu sırada diğer iki arkadaşı kenara kaçmak zorunda kalır. Twilek asker, Jedi karaktere yola devam etmesini söyler, kel-dor kaçakçı ile kendisi ilgilenmek üzere geride kalır.

Tek başına kalan Jedi, tapınağın içlerine yol alır. Kendisi de imgelemler görür ancak bunların eski olaylar olduğunu ayırt edebilmektedir. Yolculuğu sırasında Morakların hikâyesine tanık olur. Artık yok olmuş olan tarikat, gücün karanlık tarafını tüm kötülüklerin kaynağı olarak görmektedir. Sırrını sadece ustalarının bildiği yöntemlerle gücün karanlık tarafını kontrol edebilmekte ve bunları efsunlarla oluşturdukları kristallere aktarabilmektedir. Bu kristallerin diğer insanlardan uzakta ve güvende tutulmaları ile galaksinin, gücün karanlık tarafından korunduğuna inanmaktadırlar. Kristaller içinde hapsedilmiş olan karanlık taraf oldukça güçlüdür, yakındaki kişilerin akıllarını kaybetmelerine neden olmaktadır. Tarikat zamanla güçsüzleşmiş ve bu kristalleri ele geçirmeye hevesli Sith öğrencileri tarafından yok edilmiştir. Kristallerin neredeyse tamamı Sithler tarafından alınmış, kullanılmış ve güçleri tüketilmiştir. Kalan son kristallerden biri ise bu tapınaktadır.

Jedi karakter, gücün karanlık tarafının tüm etkilerine direnir ve kristali alır. Bu derece güçlü ve tehlikeli bir kristalin Rollo gibi bir hutt suç liderine verilmesi düşüncesi Jedi için ilk anda kabul etmesi zor olsa da, kristalin imparatorluğun eline geçmesindense onu Rollo’ya verme ve belki de bir müttefik kazanma fikri onu biraz rahatlatır. Kristal, Jedi kontrolünde etkisini bir miktar yitirir ve grubun kalan üyelerinin gözbağı çözülür. Tüm kahramanlar tapınağın girişinde yeniden toplanır.

Grup tapınaktan çıktığı anda yolları bir grup stormtrooper ve Engizitör Volanus tarafından kesilir. Engizitör, Rollo’nun çevirdiği dolaptan, kahramanları sakladığından ve onlarla iş yaptığından haberi olduğunu belirtir, tek taşla iki kuş vuracağını söyler ve hem gruptan teslim olmalarını hem de taşıdıkları değerli hazineyi ona teslim etmelerini ister. Asi kahramanlar hemen dağılıp savaş pozisyonuna geçer, stormtrooperlar onlara ateş açmaya başlar. Jedi karakter ve engizitör ise ışın kılıçlarını açar ve düelloya girişir. Kısa süren çatışmada kahramanlar zor durumdadır.

Birden, çatışmaya, daha önce gruba saldıran sürüngen-insan savaşçılar katılır. Her iki tarafa da saldıran savaşçılar stormtrooper birliğinde kayba neden olur. Çevreleri sarılan imparatorluk askerleri çekilmek zorunda kalır, engizitör de peşlerinden gider. Kahramanlar, gemilerine kadar kaçacak zamanı bulur ve korsan gemisi ile Dunvara gezegeninden ayrılır.

Gun Vannar’a döndüklerinde Rollo, kristalin ele geçirilmesinden oldukça memnundur ve gruba güveni iyice artmıştır. Ancak kahramanlar engizitör ile karşılaşmalarını aktardıklarında Rollo, ekibinde bir muhbir olmasına çok sinirlenir. Öncesinde Erres’den şüphelenir ve kadını yakalatır ancak grubun, tüccar Rugi hakkındaki şüphelerini dinleyince onlara hak verir ve tüccarın da yakalanmasını emreder. Rugi, twilek askerin kısa bir işkencesi sonrasında imparatorlukla yaptığı tüm görüşmeleri itiraf eder. Rollo, Rugi’yi kendi elleriyle öldürür ve Erres’ten özür diler.

Tüm bu olaylar sonrasında Rollo, asilere Alev Kalkanı hakkında bildiği birkaç konudan bahsedeceğini söyler ve şimdilik kahramanlara ortalık yatışıncaya kadar dinlenmelerini tavsiye eder. Erres de gruba teşekkür eder ve kahramanlar korsan kadınla dostluk kurar. General Draven, kahramanların hizmetinden memnundur ve en kısa zamanda Rollo’nun, Alev Kalkanı hakkında anlatacaklarını dinlemeye heveslidir.

(Devamı yakında Mahzen Dergi’de…)