ALEV KALKANI: Bir Star Wars FRP Hikayesi – Bölüm 1

Geçen haftalarda bir grup arkadaşımla beraber bir Star Wars FRP hikayesini tamamladık. Aslında Star Wars çok da uzmanı olduğum bir seri değildi ancak arkadaşlarımın birçoğu Star Wars hastası olunca ve böyle bir oyun isteyince, keyifli bir hikaye oluşturmak için kolları sıvadım. Gruptakilerin isteğiyle Asi İttifakı döneminde geçen, bir asi biriminin maceralarını anlatan bir oyuna karar verdik. Kural seti olarak klasik d20 unsurları içeren “Star Wars Roleplaying Game: Saga Edition” kullandık. Oyunu, her bölümü birkaç oturumdan oluşmak üzere 5 Bölüm olarak tasarladım ancak karakter oluşturma sonrasında tek oturumluk kısa bir de giriş bölümü oynadık.

Oyunda grup üyeleri şu şekildeydi;

Human Noble: Dış çeperdeki küçük bir gezegenin kraliyet ailesinden gelen bir genç kız. Kraliyet ailesi gizlice asilere destek vermektedir ve soylu kızımız da isyancıların aktif saha liderleri arasındadır.

Human Jedi: Yarı deli bir Jedi ustasından eğitim almış bir Padawan genç kız. Kızımızın babası büyük bir ticaret şirketinin sahibidir, öğretmeni ise Emir 666’dan kurtulan ancak bu trajedi sonrası akli dengesini büyük oranda yitiren bir Jedi ustasıdır. Babası, geçmişte büyük yardımlarını gördüğü Jedi ustasının imparatorluktan saklanmasına yardım etmektedir. Kızının Güç’te yetenekli olduğunu fark ettiğinde eğitim alması için onu Jedi ustasına yönlendirir. Kızımız kısa süre eğitim aldıktan sonra imparatorluğa karşı bizzat mücadele etmek için isyancılara katılır.

Kel-dor Scoundrel: Kaçakçı bir pilot. Yolu isyancılar ile kesişen pilotumuz bir yandan imparatorluğa karşı mücadele edip diğer taraftan para kazanabileceğini fark eder.

Twi-lek Soldier: Irkına göre iri yarı ve becerikli bir asker. Bir süre imparatorluk ordusunda görev yapan askerimiz, şahit olduğu zulümler sonrasında taraf değiştirmeye karar verir ve ordudan ayrılıp isyancılara katılır.

Bothan Scout: Becerikli bir izci. Yaşadığı kasaba imparatorluk tarafından isyancı sakladığı gerekçesiyle yok edilen ve saldırıdan sağ kurtulan izcimiz, kısa süre sonra asi istihbarat birimi için çalışmaya başlar.

Hazırsanız, malum sözlerle hikayemize başlayalım…

Uzun zaman önce, uzak, çok uzak bir galakside…

Giriş Bölümü: Jedha’dan Kaçış

Kahramanlarımız, Asi İttifakı’na bağlı olarak görevler yürüten bir birimin üyeleridir. Grup, isyancı istihbaratından General Davits Draven’ın emrindedir ve son görevleri gereği Jedha gezegeninde bulunmaktadırlar. Grubun küçük bir kargo gemisi, gemide yer alan bir landspeeder araçları ve R5 tipi bir astro-droidi vardır.

Görevleri, Jedha gezegeninde faaliyet gösteren Saw Gerrera ve partizanlarını gözlemektir. Gerrera, bir zamanlar asiler ile beraber hareket eden ancak aşırı saldırgan yöntemler kullandığı için asilerin yollarını ayırdığı bir savaş lordudur. Kahramanlar yakın zamanda Gerrera’nın adamlarının bir saldırıya hazırlandığını öğrenirler. Araştırmaları sonrasında gezegene, kimliğini tam olarak öğrenemedikleri yüksek düzey bir imparatorluk yetkilisinin geleceğini ve partizanların bu yetkiliye suikast düzenlemek istediğini açığa çıkarırlar. Araştırmayı yoğunlaştırırlar ve Gerrera’nın birkaç gün önce bilinmeyen bir sebeple gizlice gezegenden ayrıldığını, adamlarının bu saldırıyı kendi başlarına düzenlemeye karar verdiklerini öğrenirler.

Kahramanlarımız saldırıyı güvenli bir mesafeden gözlemeye karar verir. Yetkilinin iniş yapacağı pistin yakınlarına geldiklerinde kalabalık arasına karışan partizanların da yerlerini aldıklarını görebilirler. İmparatorluk karşılama birliği, inen taşıma gemisini karşılamak üzere hazır bekler ve bir süre sonra gemiden inen kişi hem imparatorluk askerlerini hem de diğer herkesi dehşete düşürür. Gelen yetkili Darth Vader’dan başkası değildir. Bu gelişme karşısında bazı partizanlar saldırı başlamadan yerlerini terk eder, diğerleri ise onu öldürmek için ele geçen bu fırsatı değerlendirmek için saldırıyı başlatır. İmparatorluk birlikleri ilk anda kayıplar verseler de kısa süre sonra toparlanırlar. Vader saldırıdan kurtulur ve partizanların peşine düşer. Kahramanlar bir süre çatışmanın ortasında kalır ve sonrasında hızla bölgeden uzaklaşırlar.

Saldırı sonrası gezegende Olağanüstü Hal ilan edilir. Kahramanlar generale rapor verir ve bir an önce oradan güvenli ayrılmaları emrini alırlar. Gezegenden izinsiz olarak ayrılma teşebbüsleri sırasında birkaç TIE Fighter grubun kargo gemisini kovalar ancak kahramanlar peşlerindekileri atlatıp hiperuzaya çıkarak güvenle uzaklaşırlar.

Bölüm 1: Kurtarma Görevi

General Draven kahramanlara yeni bir görev verir. Rivan Enno adında bir asi casusu, yakın zamanda imparatorluk birimlerince yakalanmıştır. Rivan isyancılara oldukça faydası dokunmuş biridir ve kurtarılması için bizzat isyancı liderler devreye girmiştir. Aynı zamanda imparatorluk, casusun önemini kavrarsa ona işkence edebilir ve ele geçirecekleri bilgiler isyancıları çok zor durumda bırakabilir. General Draven, kahramanlardan Rivan Enno’yu bulmalarını ve mümkünse onu kurtarmalarını ister.

Rivan’ın nerede tutulduğunu tespit etmek kolay olmayacaktır ve bunun için grubun imparatorluk arşivlerine erişimi olabilecek birinden yardım alması gerekecektir. General Draven kahramanları Coruscan’a yönlendirir, orada asi sempatizanı bir senatörün grupla temasa geçeceğini söyler.

Kahramanlar imparatorun merkezi olan gezegene vardıklarında, Alderaan senatörü Prenses Leia’dan şifreli bir mesaj alırlar. Şifreyi kırdıklarında ortaya çıkan mesajda onlara bir cantina’nın koordinatlarını verilir ve orada Leia ile buluşacakları söylenir. Cantina gezegenin tehlikeli semtlerinden birindedir ve kahramanlar bölgede kısa bir araştırma yaptıktan sonra bu bölgenin Fax Valun adında Trandoshan bir gangsterin haraç bölgesi olduğunu öğrenirler.

Grup cantina’ya girer ve kısa süre sonra içeride Trandoshan çete üyelerinin kapıları tuttuğunu fark ederler. Bir süre sonra Fax Valun içeri girer ve kahramanların yanına gider. Valun, kahramanları tehdit eder ve kendisiyle gelmelerini, aksi halde onları zorla alıkoyacağını ima eder. Twi-lek askerin Fax Valun’a kafa atmasıyla kavga başlar, çatışmada Fax Valun ciddi şekilde yaralanır ve cantina’dan kaçar. Liderlerinin kaçtığını gören gangsterler de geri çekilir. Kahramanlar kargaşa içindeki cantina’dan çıkıp Valun’u takip eder, yakalar ve tenha bir sokakta sorguya çeker. Çete lideri, imparatorluk ajanları için çalıştığını ve ajanların ona kahramanları yakalaması talimatını verdiklerini itiraf eder.

Kahramanlar generale durumu rapor ederler, general onlara bir süre ortalıkta görünmemelerini tavsiye eder. Grup, Coruscant’ın varoş semtlerinden birinde bir süre zaman geçirir ve sonrasında Prenses Leia’dan bir mesaj alırlar. Leia ile yeni bir görüşme ayarlayan kahramanlar bu kez gerçekten senatör ile buluşur. Prenses onlara, imparatorluğun kendisinden şüphelendiğini ve önceki sahte mesajı imparatorluk ajanlarının gönderdiğini söyler. Kahramanlar prensese Rivan’dan bahsederler ve Leia, asi casusun yerini belirlemek için imparatorluk hapishane arşivlerine ulaşmaya çalışacağını, bilgi edinirse en kısa zamanda grubla temasa geçeceğini aktarır. Birkaç gün sonra Leia gruba, Rivan’ın Wal-303 isimli bir gezegende basit bir hapishanede tutulduğu bilgisini verir. Kahramanlar Coruscant’tan ayrılıp gezegene doğru yola çıkar.

Wal-303, vahşi hayvanlarla dolu tropik ormanlarla kaplı bir gezegendir. Avcılıkla uğraşan, yarı primitif bir yerel halkı vardır. Gezegende ayrıca dışarıdan gelen avcılar tarafından kurulmuş birçok avcı kolonisi vardır. Kahramanlar da gezegene av amacıyla giden bir grup görünümünde Wal-303’e gider. Bir süre hapishaneyi gözleyen grup General Draven ile temasa geçer. General, bir X-Wing saldırı birliğini bölgeye yönlendirebileceğini söyler. İsyancı savaş uçakları hapishaneye ani bir saldırı yapacak ve sonrasında geri çekilecektir. Çıkan karmaşada grubun hapishaneye girip Rivan’ı bulmasını ister.

Planın ilk aşaması başarılı olur, bir düzine X-Wing’den oluşan isyancı birliği gezegene ulaşır ve hapishaneye saldırıya geçer. Hapishane savunmalarının ve duvarlarının bir kısmı tahrip edilir, bu sırada kahramanlar harekete geçer ve açılan gedikten içeri sızarlar. Bothan izci hapishane bilgi sistemine erişir ve Rivan’ın tutulduğu hücreyi tespit eder. Kahramanlar kısa bir çatışma sonrasında Rivan’ın hücresine erişir ve asi casusu serbest bırakır. Jedi, Rivan’a günlerdir bir güç kullanıcısı tarafından zihinsel işkence yapıldığını fark eder. Casusun zihni ciddi ölçüde zarar görmüştür ve sağlığı da çökmüş durumdadır. Astro-droid yardımıyla gemilerini hapishane yakınlarına getirirler, gemiden açılan ateş ile çıkış yollarını tutmaya çalışan stormtrooper’ları saf dışı bırakıp hapishaneden kaçar ve gemiye binerler. Bu sırada X-Wing saldırısı da son bulmakta ve isyancı uçakları geri çekilmektedir. Kaçış sırasında Rivan daha fazla dayanamaz, son bir çabayla “Alev Kalkanı” ve “Gun Vannar” sözlerini aktaran casus, gemiye bindirildikten kısa süre sonra hayatını kaybeder. Kahramanlar bir an önce gezegenden ayrılır ve Rivan’ın son sözlerini generale rapor ederler.

Casusun bahsettiği Gun Vannar, genelde korsanların ve kaçakçıların üs olarak kullandığı küçük bir gezegendir. Alev Kalkanı’nın ne olduğu hakkında ise kimsenin bilgisi yoktur. General gruptan bu işi araştırmaları için Gun Vannar’a gitmelerini ister. Asi İttifakı üssünde Rivan için bir cenaze töreni düzenlenir ve ardından kahramanlar tekrar yola çıkar. 

(Devamı yakında Mahzen Dergi’de…)

ALEV KALKANI: Bir Star Wars FRP Hikayesi – Bölüm 1” üzerine bir yorum

Yorumlar kapalı.