2017-2019 Yönetim Kurulu Adayı: Burak Sonbudak

Merhabalar sevgili okurlar. Bugünkü demokrasi dozunuzu (naber Levent 🙂 ) ben vereceğim müsaadenizle. Gerçi Yakup’un, bünyesindeki tüm edebiyatı tüketerek yazdığı, duygusal seçim makalesini geçmek zor ama bakalım… Hem yazıyı sonuna kadar okursanız süpersonik vaadimi de öğrenebilirsiniz.

İki sene önceki Genel Kurul’a katılanlar hatırlayacaktır, Şemikler’deki salonda yaptığımız GK sırasında bir sunum ile o dönemki Yönetim Kurulu’nun faaliyetlerini ve iki senelik performansını belgeleyen bir sunum yapmıştık. Bu GK’de böyle bir olanağımız olmayacak; çünkü Ruhi’nin Kule’ye projektör alalım önerisine efso bir hayır çektim… 😀  Bu nedenle, bu yazıyı hem faaliyet raporu, hem yaşlı adam zırvalamaları, hem de şu an aklıma gelmeyen ama yazarken aklıma gelecek süper fikirler için kullanmak istiyorum.

Görev süresini doldurmakta olan YK’nin herhalde en büyük icraatı, Kule’nin şu anki mekana taşınması olsa gerek. Kule’nin  sadece oyundan oyuna gelinen bir yere dönüştüğü zamanlar olmuştu bir ara, Şimdi yine eskisi gibi, insanların takılmaya, oturmaya, sohbet etmeye, kitap okumaya, çalışmaya geldiği bir yer oldu. Bu nedenle yer arama sürecinde yardım edeni olsun, taşınmaya yardım edeni olsun, maddi olarak elini taşın altına koyan olsun, gerçekten tüm Kule üyelerinin elinden geldiğince bu uğraşın bir parçası olduğuna şahit oldum. Bu tür bir aidiyet benim hep hayalini kurduğum ve gerçekleştiğini her gördüğümde mutlu olduğum bir şey: Aidiyet! Bunu İzmirCon seferberliklerinde de görüyoruz her sene. Sağ olun, var olun…

İzmirCon demişken, her ne kadar bahsetmeye gerek olmasa da, son iki senedir gene yeniyoruz. Aylin reyiz başta olmak üzere herkesin ellerine sağlık diyorum. Neredeyse kurumsallaşan bir yapımız oldu artık. Hem etkinliğin içeriği, hem aldığımız geri bildirimler hem de elde ettiğimiz gelir bizi mutlu ediyor. Üstelik  bu seneki geniş katılımlı dekor hazırlama seferberliği de, her ne kadar yorucu olsa da, hem etkinliğe katkı sağlayan hem de aidiyeti arttıran bir faaliyet oldu. İzmirCon hakkında aklıma gelen tek sıkıntılı husus, son iki senedir etkinlik sonrası Kule’ye üyeliğe geçen kişi sayısının  beklediğim seviyede olmaması açıkcası. Katılımcıları geçtim, İzmirCon’da staff olarak çalışan arkadaşlardan da –Gelirsen Ekim’e Kadar kampanyasına rağmen- Kule’ye geçirgenliği sağlayamıyoruz. Bu da üye sayımızda bir durağanlığa yol açıyor.

Üye sayımız, önceki iki senelik dönemle karşılaştırıldığında sadece 5 kişi artmış olarak gözüküyor (56 -> 61). Bu artışın neden beklenen seviyelerde olmadığını araştırmak, yeni YK’nin ilk çalışmalarından biri olmalıdır diye düşünüyorum. Bununla beraber, özellikle Kule Dükkan’ın açılması ve Yakup’un tam zamanlı olarak Kule’de bulunması sayesinde aslında Kule’nin dokunduğu insan sayısının üye sayısından çok daha fazla olduğu da bir gerçek. Bunu göz ardı etmemek lazım.

Uzattım, seçimlere geçip toparlıyorum… Seçimlere katılımın yüksek olmasından oldukça memnunum. Zaten Kule’den genel olarak memnunum. Kule’nin bir parçası olmak istememin temel sebebi de bu. Kule’nin kurucularından biri olarak, geçmişe baktığımda hatırlıyorum ki, biz bu işe yeteri kadar zaman ayıramaz hale geldiğimizde bayrağı devralacak birileri olacak mı acaba endişesi taşıyorduk. Benim neslim için bu sorun çözüldü, 91’liler sağolsun hızır gibi yetiştiler. Yakup zaten hep vardı, bu sene -Öğrenci- Deniz de aday oldu nihayet, sevindim. Bu devinimi ve nesiller arası devir-teslimi sağladığımız sürece Kule’nin sırtı yere gelmeyecektir.

Kule’nin üyelerinin demografik dağılımını ben 3 grupta yapmayı tercih ediyorum: Yaşlılar (35+), Yaşlananlar (25-35) ve Gençler (25-). Bu grupların kendi içinde farklı eğlence anlayışları ve öncelikleri var ve bunlar, Kule’nin yönleneceği istikameti belirliyor, belirleyecek. Şu anki YK’ye baktığımızda bu dağılımın eşit bir şekilde temsil edilmediğini görüyoruz. Bunu değerlendirmek ve istediğiniz şekilde şekillendirmek sizin oylarınıza bakıyor. O bakımdan sizden oy istemiyorum, sadece benim bu seçime bakış açımı ve oy verirken neyi göz önünde bulunduracağımı sizinle paylaşıyorum.

The Vaat’e geçmeden önce, bu dönem beraber görev yaptığım YK üyeleri Aylin, Efe, Ruhi ve Yakup’a teşekkür etmek istiyorum.

The Vaat!

Bu fotoyu koymasam olmazdı…

Kule’de beraber geçirdiğimiz yıllarda birçoğunuzla tanıştık, bolca sohbet edip bolca bira tükettik. Benzer şekilde pek çoğunuza uygunsuz şakalar yaptım (umarım). Seçim günü ve sonrasında bunu aynı şekilde devam ettirmeye söz veriyorum.

Seçimde ve sonrasında Shamrock’ta görüşmek üzere…