2017-2019 Yönetim Kurulu Adayı: Ruhi Küçük

“Bundan sonra ne yapacağız?” Kule’nin ilk kurulmasından beri bu soru aklımda. O zamanlar tabi yönetim falan fisman yoktu. Bilmiyorduk ne yapacağımız, nasıl idare edeceğimizi. Kişisel egolar devreye girecek aman diye korkuyla dolanıyorduk. Bir topluluk geleneği yoktu. Maddi olarak ne yapacağımızı bilmiyorduk. Resmi olarak hiçbir işten anlamıyorduk. “Bundan sonra ne yapacağız?”

Geçen yıllar içerisinde iyi işler yaptık diye düşünüyorum. En önemlisi de birlikte bir topluluk kültürü yaratmayı başardık. Artık Kule’de neler yapılabileceği, bir sorun olduğunda kimlerin nasıl sorumluluk alması gerektiği gibi konular oldukça belirli. Hareket edilmesi gerektiğinde “kim ne yapacak”, “kimlerle nasıl iletişime geçilecek” gibi mevzular oldukça net. En önemlisi de maddi olarak varlığımızı sağlıklı bir şekilde devam ediyoruz.

Yıllar geçti ve Kule’den öğrendiğim tecrübeyi profesyonel hayatımda ve çok sayıda toplulukta kullanma şansım oldu.. Ama benim için soru Kule için gene aynı. “Bundan sonra ne yapacağız?”

Yapı olarak benzeri olmayan bu emsalsiz topluluk için çok normal bir soru belki de.

Bence bundan sonra Kule olarak daha çok topluluk güçlendiren aktivitelere yönelmeliyiz. Sadece uğraştığımız alt-kültür etrafında değil, farklı birkaç konuya da el atmalıyız. Belli başlı tarihi noktalara geziler düzenlemek, farklı sosyal organizasyonlarla sosyal projeler gerçekleştirmek, yada beraber ufak bir koruluk kurmak gibi. Ayrıca sürekli oyunların geçtiği fantastik orta çağı temasına yakın birkaç etkinliği de en azından toplulukla tanıştırmak gerektiğini düşünüyorum. Yani dernek olarak bir ata binmeye veya iki basit ok atmayı göstermesi için bir yerlerle anlaşmak bizim için aslında çok kolay etkinlikler.

Bunun dışında da tüzüğümüzde geçtiği gibi kendi hobimizi olabildiği kadar renklendirerek, tanıtımını arttırmaya çalışmaya devam da etmeliyiz tabi. Ancak dediğim gibi Kule’nin zayıf olduğu ve geliştirmesi gereken yönünün sosyal olarak daha güçlü bir topluluk olmaya çalışmak olduğunu düşünüyorum.

Seçimler için yazı yazarken, neden aday olduğumu ve bunca yıldır Kule ile uğraşmama rağmen hala uğraşmak istememin sebebini eklemeyi atlamamak lazım. Cevap basit aslında; müthiş eğleniyorum. Müthiş ama. İzmir’de (aslında hiçbir yerde) bu kadar eğlenceli insanı bir arada bulamıyorum. Bir sürü yaratıcı, kafası çalışan ve en önemlisi yaşadıkları toplumda farklı insanı bir yerde bulabileceğim tek yer Kule. Bu topluluğu geliştirmek, yeni ilginç kişilerle tanışmak bana müthiş keyif veriyor.  Bu yazıyı okuyan bir sürü kişi Kule’ye ilk geldiğinde mutlu olmuştum, hala da her mekana gelen yeni kişi bende bir heyecan uyandırıyor. Bu kadar sevdiğim bir ortam için çalışmak da beni mutlu ediyor.

Uzun yazdım sanki. Kısacası umarım pazartesi Yönetim Kurulu için vereceğiniz 5 oyunuzdan bir tanesini alabilirim.

Teşekkürler!