Wizarding World FRP Kural Kitabı – Bitti! (Neredeyse)

Epeyce süre önce hatırlarsanız burada bir yazı dizisi başlatmıştım ama daha yazı dizisi olamadan kesilmişti. Oyuna dair bazı şeyleri kökten değiştirmem, bunları dengeli bir şekilde oturtmam zaman aldı. Üstüne bir de iş, güç eklenince dizimiz, dizi olamadı. Ancak olsun. Yoğun emek ve çabanın ardından sonunda daha sonradan eklenecek üç beş şey hariç kural kitabımızı bitirdik. Görsel olarak süslenmesi, örnek encounterlar ve belli bazı konular henüz dahil edilmedi. Peki bu kural kitabı ile neler yapılabilir, ondan bahsedeyim biraz.

Bu kitap elinizdeyken, kafanızdaki her türlü Wizarding World evrenine ait hikayeyi oynatabilirsiniz. Maalesef şu anda insan dışında bir şey olarak oynayamıyoruz. Ne kadar üzücü, değil mi? Ama diğer ırkların da oyun sistemine uygun hallerini sonraki güncellemelerimizde ekleyeceğim. Kural kitabında, evrende bahsi geçen ve gördüğümüz mümkün mertebe her büyüyü ekledim. Bunların neler yaptığını, nasıl yapılacağını belirttim. Her FRP’de olduğu gibi, burada da büyücülere oldukça okuma işi düşüyor. Yani muhtemelen her oyuncuya.

Şu an ana hatlarıyla hatta biraz da detayıyla kurallar oldukça oturmuş durumda. Bazı konularda, kural kitabının henüz tamamen bitmediği düşünülecek olursa, GM’lere biraz fazla iş yükü düşüyor olabilir. Dediğim gibi, her güncelleme ile bir açığı kapatacağım. Bazı konulara, örneğin muggle silahları gibi, hiç girmeme sebebim bu. Hangi büyünün ne yaptığı belli ama hangi kılıcın nasıl bir hasar vuracağından bahsedilmiş değil. Bunun sebebi yarım kalan bir şey olsun istememem. Her güncelleme ile bu eksik konular birer birer kapatılacak. Ama elbette, Wizarding World’de yakın dövüş silahlarına dair bir eksiklik olması çok büyük bir problem olmasa gerek. Bu gibi durumlarda açığı kapatmak GM’e kalmış durumda şimdilik.

Aşağıdaki linkte, kural kitabını ve karakter kağıdını bulabilirsiniz. Kural kitabı içinde karakter kağıdı detaylı olarak açıklanmıştır. Bunların dışında her türlü soru için aşağıdaki mail adresine sorularınızı atabilirsiniz. Aynı zamanda eleştirilerinizi de buradan bana şahsen bildirebilirsiniz. Çekinmeyin, her türlü geri bildirim bu sistemin mükemmelleştirilmesi adına atılacak olumlu bir adım olacaktır.

Sonraki güncelleme ile neler eklenecek: Eşyalar, silahlar, giyim kuşam ve eşyaları efsunlamak. Namıdiğer Enchantment.

Kural Kitabı ve Karakter Kağıdı için bana tıkla!

E-mail: [email protected]