Efsanevi İzmirCon’17

Yine bir İzmirCon bitti ve öncesiyle sonrasıyla hem değerlendirmek hem de hala bitmeyen heyecanımı paylaşmak üzere üzerimde Tepekule tozuyla hemen klavye başına geçtim!

Bu yıl 15.sini düzenlediğimiz İzmirCon Alt Kültür Fuarı’nda yine yüzlerce insan ağırladık. Bir çok etkinlikle, oyunlarla, sanatçılarla ve renkli stantlarla harika vakit geçirdik. Şimdi neler yaptık, nasıl eğlendik; hep birlikte bir bakalım.

2017 yılı temamız “Mitler ve Efsaneler” olarak aylar öncesinden duyurulmuştu. Çevreden duyduğum geri dönüşlerde beklenen bir temayı yaşatacağımız için ekipçe çok heyecanlıydık. Aylar öncesinde alan için kendi proplarımızı üretmeye karar verdik ve çalışmalara başladık (teşekkürler Tesis <3). Bu aşamada öyle çok şey öğrendik ki, birkaç seneye neler yaparız hayal edemiyorum 🙂

Her yıl daha da büyüyen fuarımızla bu yıl da şaşırmadık tabi! Tepekule’nin Akdeniz salonunda İzmir Bilim Kurgu Kulubü’nün tiyatro oyunu sergilendi. Ardından “Seyfettin Efendi ve Olağanüstü Maceraları” serisinin yaratıcısı Devrim Kunter’in söyleşisi gerçekleşti. Salonun ana etkinliği diyebileceğimiz Cosplay yarışmamızda yine birbirinden güzel performanslar izledik.

Cosplay demişken, bu yıl bizim için Ömer Tunç tarafından hazırlanan afiş karakterimiz Smyrna’yı, Valendra Cosplay canlandırdı. Muhteşem zırhı ve kalkanı, tüm katılımcılar tarafından beğeni ile izlendi. (Facebook sayfası için bana tıklayın)

Valendra Cosplay ve Ömer Tunç

Bu yıl jüri koltuklarında Begüm İncedemir, Hazal Claire Biçare, Murat Bayer ve Batuhan Üstüner yer aldı. Cumartesi bireysel, Pazar tematik ve grup performansları olarak toplamda beş dalda yaptığımız yarışmada gerçekten muazzam el emeğine ve çalışmaya şahit olduk. Yarışmacılar arasında en dikkat çeken ve beğenilen ekibin “Mısır Tanrı ve Tanrıçaları” grubu olduğunu sanıyorum. (Grup Cosplay Yarışma 1.leri aynı zamanda) Isis’i canlandıran Kıvılcım Yavuz’un beş metrelik kanatları dersem hepinizin kafasında canlanacağını düşünüyorum.

Her yıl olduğu gibi Con’un bel kemiği bellediğimiz frp masaları yine dolu dolu geçti. Yuvarlanan her zar ve sallanan her kılıçta daha da keyif aldıkları oyuncuların yüzlerinden okundu. Gerçi bir kısmının karakterleri oyunlarının sonundan sağ çıkamadı ama party kill’in de keyifli yanları yok değil. (GM’ler için)

Bunun yanı sıra Dokuz Eylül Fantazya ve Bilim Kurgu Topluluğunun katkılarıyla masalarca board game oynandı. Carcassone turnuvası ve sonrasında Munchkin turnuvası ile kutu oyunu tutkunları kozlarını paylaştı. Wargaming tayfası da durur mu; İnfinity, 9th Age, Flames of War, Ateşle İmtihan gibi şahane oyunları iki gün boyunca tanıtarak hobiye yeni kanlar eklediler.

Etkinlik klasiklerinden olan kart oyunlarına da değinmeliyim. Magic the Gathering ve Yu-Gi-Oh turnuvalarında şahit olduğum en keyifli kısım, “şans mı strateji mi” tartışması olabilir sanırım 🙂

İki gün boyunca alan oyunları da dolu dolu geçti. Halat çekme yarışları, kutu savaşları gibi mini oyunlarla misafirlerimiz birbirlerine meydan okudular, adeta karton kılıçlarla birbirlerini dövdüler. Görev listesinde ve hazine avında görevden göreve koşanları şaşırtma geleneği bu sene de bozulmadı! Narı bulmak için tüm fuar alanını arşınlayan hazine severleri izlerken çok eğlendim 😀

Con alanında eğlenmeye doyamadığımızdan, afterpartyde de yorulmadan dans ettik. Şahsen ben arka arkaya 2 şarkı boyunca “Drunken Sailor” eşliğinde dans edebildiğimi fark ettim.

Bu yıl ikincisini basılı olarak sunduğumuz Mahzen Dergi’yi yine hediye ve hatıra olarak katılımcılarımıza sunduk (röportajı ben yaptım beeen!!). Derginin hazırlanmasına Drink&Draw İzmir ekibinden Ozan Sarı da yardımcı oldu. Umarız dergiyi keyifle okur, içindeki FRP oyunlarını dostlarınıza oynatırsınız.

Bu yılı da iyisiyle kötüsüyle geçirdik. Yine çok eğlendik, umarız sizi de eğlendirebilmişizdir! Çok keyifli iki günün tadı yıl boyu damağımızda kalıyor, koca yılı devirmek için günler sayıyoruz. Seneye görüşmek üzere, iyi davranın kendinize.

Not: Sizin için iki adet etkinlik videosu seçtim;
Kutudaki zeplin 
Begüm İncedemir