ETC’17 – 9th Age Takımı Belirlendi

Minyatür savaş oyunları oynayanlar için ağustos ayı ETC ayıdır. Her yıl ağustos ayının ilk haftası düzenlenen ETC’ye (European Team Championship) katılan takımlar ülkeleri adına yarışır ve bu etkinlik, hobinin rekabetçi yönünün doruk noktasını temsil ederler. Her ne kadar isminde Avrupa Şampiyonası geçse de, zaman içinde turnuvaya ilgi ve katılımın artmasından dolayı ETC artık bir dünya şampiyonasına dönüştü. Şu anda Avustralya’dan Kanada’ya kadar pek çok takım bu organizasyonun bir parçası. Bu seneki turnuva ise Salamanca, İspanya’da…

ETC bünyesinde oynanan şu anda dört oyunun turnuvası yapılıyor: Hemen herkesin ismini bir şekilde duyduğu Warhammer 40k, bir WWII oyunu Flames of War, ETC’ye geçen sene kabul edilen X-Wing ve son olarak, kişisel favorim Fantasy Battles: The 9th Age. Ne bu 9th Age diyenleriniz varsa, kısaca Warhammer Fantasy’nin boşalttığı tahta kurulan, fantastik öğeler içeren savaş oyunu olarak tanımlayabilirim.

ETC’de 9th Age için Türkiye’yi temsil edecek takımı seçme çalışmaları oldukça erken, neredeyse ETC 2016’dan hemen sonra başladı. Benim de dahil olduğum eleme/seçme sürecinde Ekim, Aralık ve Şubat aylarında İstanbul’da üç turnuva düzenlendi. Bu turnuvalar sonucunda oluşan genel klasman uyarınca takım üyeleri şu şekilde oluştu:

1. Özcan Kükner (İstanbul)
2. Emre Karakaş (Ankara)
3. Burak Sonbudak (İzmir)
4. Çağdaş Çoşkun (İzmir)
5. Batı Safel (İstanbul)
6. Devin Erelçin (İstanbul)
7. Can Adatepe (İstanbul)
8. Can Özede (İstanbul) – Kaptan

1. Yedek: Rıza Erarslan (İstanbul)
2. Yedek: Mesut Gültepe (İstanbul)

Takımı erkenden kurmak önemli bir adımdı, bundan sonrası bol antrenman gerektiren yorucu bir süreç olacak. Geçen seneki turnuvada 9. olan takımımız bu sene hedefini ilk 5 olarak belirledi. Motivasyon gayet yüksek, üstelik bu sene bir de sponsorumuz var: Dosso Dossi Hotels. Kendilerine bir kez daha destekleri için teşekkürlerimi sunuyorum.

Bekle bizi Salamanca…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir