Lords of Waterdeep

Forgotten Realms’ın ünlü şehri Waterdeep’teyiz. Bir grup kahraman çok önemli bir görev için bir araya gelir. Bu zorlu macera ile hem şehirlerini büyük bir tehlikeden kurtaracak hem de isimlerini… Yok hayır aslında onlar sadece Waterdeep’in Lord’larının kullandıkları piyonlar . Kendileri yüce bir amaç uğruna savaştıklarını inanmaya devam etsinler biz Lord’lar ne yapıyor ona bakalım.

81tVInsxubL._SL1200_

“Lords of Waterdeep” 2-5 kişinin birbirine karşı oynadığı bir kutu oyunu. Her oyuncu Waterdeep’in Lord’larından birini seçerek oyuna başlıyor ve seçtiklerini gizli tutuyor. Her Lord’un oyunun sonunu etkileyen farklı bir bonusu var. Oyunun amacı Waterdeep’e en çok hakim olan kişi olabilmek. Bunun için oyuncu hem kendi hamlelerini iyice düşünmeli hem de diğerlerinin işine engel olabilmek için bir miktar pislik yapmalı.

Waterdeep-lord-cards
Oyun 8 turda tamamlanıyor. Her turda oyuncuların sayılı aksiyon hakkı var ama yapabileceği şeylerin alternatifi oldukça fazla. Bina yapıp o binalardan bazı avantajlar sağlayabilir, paranın peşine düşüp hazinelerini zenginleştirebilir, şehirdeki kahramanları toparlayıp göreve yollayabilir…

Oyuncunun her görev için belirli class ve sayıda kahramana ihtiyacı var. Oyuncular; Mage, Fighter, Cleric ve Rogue olabilen bu kahramanları (ki oyunda küpler olarak sembolize ediliyorlar) şehirdeki binalara ajanlarını göndererek elde ediyorlar. Bu yüzden elinizde bulunan sınırlı sayıda ajanınızın her turda hangi sırayla hangi binalara gönderileceği büyük önem teşkil ediyor. Görevler tamamlanınca hem puan tablosunda ilerleniyor hem de bazı avantajlar elde ediliyor.

video_LOW
Oyunu öğrenmesi oldukça kolay ve yaklaşık 1-2 saat sürüyor. Yapılabileceklerin çeşitliliği oyunu çekişmeli ve zevkli yapıyor. Ayrıca Forgotten Realms dünyasını biliyorsanız ayrıca keyif alırsınız. Bir çok isim tanıdık gelecektir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir