Tarihin En Büyük İzmirCon’u!

Bu yıl tarihin en büyük İzmirCon’u gerçekleşti.

7 Mayıs Cumartesi  sabah 10’da Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’nde kapılarını açan İzmirCon’16 ziyaretçi akınına uğradı, önceki seneye göre kullanılan alan ikiye katlanmasına rağmen salonlar doldu taştı. Peki ziyaretçiler nelerle karşılaştılar?

Bu senenin teması olan “Bozkır” için en çarpıcı simge con alanına kurulan devasa yörük çadırı oldu. Bu çadır; Dede Korkut Yörük Türkmen Federasyonu ve Yunus Emre Yörük Türkmen Derneği Başkanı Nihat Erçetin ve tetanozu göze almış yiğit İzmirCon staffları ile kuruldu. Çadırda ziyaretçilere ilk gün Aşık Ali Rıza Ezgi; Köroğlu Destanı’nın Kiziroğlu Mustafa Bey kolunu icra etti, dinleyiciler de büyük bir ilgiyle dinlediler. Ardından profesyonel masal anlatıcıları olan Selnur Şarman Okutan ve Mahir Onur Tutar masal anlattılar ve dinleyicileri başka alemlere götürdüler. Bununla da bitmedi Kazakistan’dan Aykız Baurzhankyzy ve Garifa Kylyshova dombra çalıp Kazakistan’a özgü türküler söylediler. Ayrıca Olimdjon Elov ve Kırgızistanlı Cholpon Osmonalieva giydikleri yöresel kıyafetlerle İzmirCon temasını ziyaretçilere aktardılar. Ayrıca çadırda kımız ve ayran ikramları da yapıldı. Tüm bu güzellikleri bir araya getirmemizi sağlayan ise Seçkin Sarpkaya’nın müthiş çabası oldu. Katkısı olan herkese teşekkürlerimizi buradan bir kez daha sunmak isteriz.

DSC_1175

 

Bunun haricinde şaman kıyafetleri ile İzmirCon’a katılan cosplayerlar, Bozkır temasının bir başka simgesel yüzü oldular.  Şaman temalı cosplay yarışması oldukça keyifli oldu. Bunun haricinde bir sürü filmden, animeden, oyundan fırlamış karakter Con alanını doldurdular.

conresim1

İzmirCon alanının büyümesiyle FRP ve minyatür oyunlarını oynayanlar daha ferah daha rahat oyun oynamanın huzuruna kavuştular. Gerçi bir ara at yarışı yapanlar 9th Age masasına girdiler ama neyse ki kaza ucuz atladıldı. At yarışı mı? Oha at var. Hooov!!! Öhöm. Cumartesi günü 20 masa FRP oynandı. FRP bildiğiniz üzere İzmirCon’un kalbi sayılır, bu yüzden ilginin yüksek olması bizleri çok mutlu etti. Ayrıca minyatür oyunlarında Flames of War, WHFB ve X-Wing Miniature Game tanıtımları yapıldı. Ayrıca Kule Sakinleri’nin el emeği göz nuru minyatür modellerinin tanıtıldığı bir sergi yapıldı.

conresim2

Sazakan bu yıl da geçen yıllarda olduğu gibi board game kültürünün tanıtımı için müthiş çaba gösterdi. Gelen ziyaretçiler Munchkin, Catan gibi oyunlar tanıtıldı ve hunharca oynandı. Bir de Carcasonne turnuvası yapıldı ki tadından yenmez. Ayrıca kutu oyunlarının Türkçe versiyonları da var artık ve con alanında yapılan satışlar da ilginin yüksek olduğunun göstergesi oldu. Kutu oyunlarının yanı sıra bir köşede Magic ve Yu-Gi-Oh gibi kart oyunları da her yıl olduğu gibi sessiz sakin oynandı. Sessiz sakin ama kalabalık bir grup tarafından. E-Spor tarafında ise Heartstone turnuvası vukuu buldu.

conresim3

Bunun yanında Kule Sakinleri’nin dergisi Mahzen, ilk defa basılı olarak okuyucularıyla buluştu. Bu sene ilk defa düzenlediğimiz “Orta Asya Türk Fantazyası” temalı fantastik öykü yarışmasını kazanan öyküler de bu dergi aracılığıyla okurlarla buluşmuş oldu. Önümüzdeki günlerde bu dergiyi online olarak mahzendergi.com aracılığıyla okuyabileceksiniz.

conresim4

Daha bir sürü şey oldu İzmirCon’16 sırasında ancak hepsini bir kerede anlatmamızı beklemeyin 🙂

Katılan herkese çok teşekkür ederiz. Müthiş keyifli geçirilen iki günün ardından 2017 yılı için kafamızda planlar yapmaya başladık bile. Seneye görüşmek üzere!..

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir