Yeni Heyecanlar – Warmaster Şeysi

Warmaster ile meydan savaşı keyfi…

Bir süredir Kule’de işler ‘wargaming’ konusunda yolunda gitmiyordu. Amiral gemisi oyunlar olan Warhammer Fantasy’nin tedavülden kalkması, Warhammer 40k’nın da sürekli çıkan updateler yüzünden takip edilemez ve oynanamaz hale gelmesinden ötürü Kule ahalisi olarak sıkıntıdaydık. Her ne kadar Flames of War tayfası güzel bir düzen tutturduysa da, eskisi gibi Kule’deki -neredeyse- herkes tarafından oynanan bir oyunumuz yoktu. Bir ara X-Wing o payeye erişir gibi olsa da, oyunun içimizdeki mass battle ateşini söndüremediği aşikardı. Bu nedenle Kule ahalisinin beraber oynayabileceği bir oyun arayışına giriştik.

Başta aklımız historical bir oyun olan Hail Caesar’a gittiyse de, gerek işin fantazya yanının eksik kalmasından dolayı, gerekse de yeniden 28mm bir ordu kurmanın gözümüzde büyümesi sebebiyle şansımızı Warmaster’de denemeye karar verdik.

Warmaster, 10mm minyatürlerle oynanan, “medieval fantasy, mass battle” türünde bir oyun. Piyasaya Games Workshop tarafından sürülen ancak 2010’dan sonra ölmeye terk edilen bu oyunda yapılan büyük ölçekli savaşlarla Old World’deki ırkların kaderini tayin edeceğiz.

Orijinal, yani GW tarafından çıkarılan Warmaster figürleri artık üretilmediği için, bu figürler eBay’de küçük bir servet değerine satılıyor. Şanslıyız ki 10mm fantasy modelleri üreten başka üreticiler var. Oyuna başlayan tayfa, başta Pendraken,  Magister Militum ve Kallistra olmak üzere çeşitli üreticilerden siparişlerini verdi bile.

Eğer siz de Old World’de elf, cüce kapıştırmayı, 3+ 5+ muhabbetini özlediyseniz, sizi de Warmaster Şeysi‘ne bekleriz…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir