Warhammer 40k: Horus Heresy Nedir?

Horus Heresy halihazırda hala devam eden bir bilim kurgu/ fantazi romanları serisidir. HH’nin ana konusu; Games Workshop tarafından yaratılan Warhammer 40k Minyatür Savaş Oyunu’nun geçtiği dönemden 10 000 yıl önce gerçekleşen tarihsel olaylardır. (Yani 30 000 yıllarında geçen olaylardır.) Bu dönemde yaşananlar WH: 40k oyununun neredeyse tamamını kapsamaktadır.

Romanlar, Black Library isimli kitabevi tarafından yayımlanmakta olup ilk kitap 2006 yılında basılmıştır. Şu anda 35’e dayanan roman sayısıyla birbirinden farklı yazarlar tarafından kaleme alınmıştır ve yazılmaya devam etmektedir.

HH, 300-400 sayfalık romanların yanısıra 20-50 sayfalık kısa hikayeler ve hatta çok güzel seslendirilmiş ve efektlendirilmiş sesli kitaplardan oluşmaktadır. Bugün bütün seriye e-book, kağıt baskı ve mp3 olarak hem internetten hem de Türkiye’ de bazı kitapçılardan ulaşmak mümkündür.

Serinin bir çok kitabı çeşitli çok satan listelerine girmiş durumdadır.

Kitaplar farklı yazarlar tarafından farklı zamanlarda yazıldığı için bazen zaman akışında kaymalara sebep olabilmektedir. Bunu minimize etmek için Black Library’ nin web sayfasındaki okuma sırasını takip etmeniz yeterli olacaktır.

Genel Bakış

HH serisi son derece gotik tasvirler ve mekanların yanı sıra çok sert savaş sahneleri barındıran ve içinde askeri temalar bulunan romanlardır. Hikayeler, Warhammer 40k evreninin içine kaos olgusunu sokup İmparatorluk için bir kırılma noktası ve mihenk taşı olan olaylardan bahsetmektedir. Seride WH:40k evrenindeki çok meşhur karakterlerin detaylı bilgilerinin ve arka planlarının anlatılmasının yanı sıra yepyeni kahramanların da tanıtımı yapılmaktadır.

HH’ nin açılış üçlemesi, merkezine Primarch Horus Lupercal’ı alarak; kendisinde ve kumandanı olduğu lejyonda, ihanetin fikir olarak nasıl başladığını, bu fikirlerin diğer kardeş lejyonlara ve primarchlara nasıl kabul ettirildiğini, Horus’ un askeri dehası sonucunda İmparator’ a karşı nasıl devasa bir isyana dönüştüğünü anlatmaktadır. Bu üçlemeden sonra anlatılanlar farklı lejyonlar, önemli olaylar ve kişiler üzerinden ihanetin anlatılmasıyla devam etmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir