Nasıl Olunmaz: Brujah

Herkese merhaba! Mustafa ağabeyin yazısından etkilenerek ve şahsen yaşadığımdan ötürü ben de sizinle Vampire: The Masqurade serisinin hem komplike düşünmeyi sevmeyen hem de ‘ben dövmek istiyorum’ diyen sevgili sınıfı; asi Brujah ile nasıl zaman geçirdiğimi paylaşmak istedim.

(Bilmeyene Brujah nedir? )

  1. Evren ne kadar arkadan iş çevirme, arkadan bıçaklama, ihanet ve pislik olursa olsun ve brujahlar ne kadar asi olurlarsa olsunlar; herkese sonuna kadar güvenin ve dediklerini yapın. Kesinlikle size kötü bir dönüşü olmaz. Bir grup avcı mı dövülecek? Tamam. Bu görevi vereni, gözlerinizin önünde dövüp bastıra bastıra güvenmeyin mi deniyor? Ne olacak yea…
  2. Karakterinizin çocukken vampire dönüştüğü bir senaryo oluşturun. Ne kadar ergen o kadar aşırı tepkili brujah sonuçta. Geçen konuşma ne kadar önemli olursa olsun eğer biri dış görünüşten ve masum davranıştan ötürü sizi sıkarsa, karşınızda Gehenna’yı başlatabilecek kadar güçlü olması bir engel değildir.”Ya bu ufaklık ne yapar ki ya? Ay canım ne tatlısın sen.” *suratına yumruğu yedi.*
  3. Önünüze çıkanı nasıl olsa Brujahsınız diye dövebileceğinize inanın. Masquerade ve avcılar nedir ki ya!? Ben kıyafetimi kanlı severim. Beslendikten sonra  etrafınızı veya üstünüzü kontrol etmenize gerek yok. Dolanın sağda solda, gezin avcıların dibinde mutlu mesut.
  4. Uzun zamandır yaşadığınızı unutun ve her şeyi her şeyi ilk defa görüyormuş gibi bir tavır alın. Methuselah kimmiş ya senin benim gibi vampir. “Abi işte geçen bir gemi gördüm, inceleyeyim dedim gemiden çıktığımda Amerika’daydım.”
  5. Brujahta neymiş ya? Herkesle anlaşmak için öne atılın. Yanınızdaki Venture bir saniyeliğine bile olsa konuşmayı kesse,  belki de en iyi anlaşma koşulları sizden çıkacak. “Para teklifine gerek yok ben bir döveyim onlar dize gelirler ya. Niye endişeleniyorsunuz ki hem? Bana bak bu yanındakilere düzgün davran!”
  6. Brujah olarak yanlışlıkla hikayenin ilerlemesini sağlayın. Sorgulamadan sağa sola koşarak kurtardığınız biri ileride size güvenip boyunuzdan büyük bir sorumluluk yıkarsa ya ölümünüz yakındır ya da fark etmeden hikayede iyi bir ilerleme kat etmişsinizdir. Yapılan hareketten sonra “Aaa bunu dövecek miydik zaten? Ehe.. iyi yapmışım. O arkadaki silahlı arkadaşlar kim ve niye ağlıyorlar?”

(Bilmeyene Gehenna ve Metusellah nelerdir? )

İşte benimde böyle güzelim oyunu (istemeden) alt üst ettiğim anlar oldu umarım. Okurken sizi az da olsa güldürmüşümdür. Bir sonraki yazıda görüşmek üzere.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir