XWMG: Efe Duman [Imperials] – Onur Özden [Imperials]

Kule Sakinleri’nde 7 kişilik bir X-Wing Miniatures Game Ligi oynanıyor! Her hafta galaksinin büyük pilotları, heyecanlı maçlarda karşı karşıya geliyor. Bu heyecanı Mahzen Dergi’den takip edebilmeniz için Savaş Raporları’nı takipte kalın. Güncel fikstür ve puan durumu için de bana tıklayın. 

Listeler:

Efe:

Darth Vader(TIE Advanced); TIE/x1, Veteran Instincts, Stealth Device, Advanced Targeting Computer

Howlrunner(TIE Fighter)

Academy Pilot(TIE Fighter) x4

Onur:

Whisper(TIE Phantom); Advanced Cloaking Device, Veteran Instincts, Fire-control System

Howlrunner(TIE Fighter); Swarm Tactics, Stealth Device

Academy Pilot(TIE Fighter) x3

Bende Darth Vader (TIE Advanced), Onur’da Whisper (TIE Phantom) listelerin babaları olmakla beraber Howlrunner (TIE Fighter) ve Academy Pilotlar ile kalabalık listeler olarak maça başladık. Onur TIE Fighterları masanın köşesinde biriktirirken, Whisper’ı ortadan tek başına kullanmayı tercih etti. Benim başlangıcım alışılmış swarmun aksine, TIE Fighterları nisbeten dağıtarak ve Darth Vader’ı 2. turda TIE fighter grubuyla birleştirecek şekildeydi.
IMG_1788

İlk tur yavaştan ilerlemelerle geçilirken, ikinci turda Darth Vader ve orta grup TIE Fighterları hızla ilerleterek Onur’un Whisper’ının atış menziline girmeyi başardım. Veteran Instinct ile 11PS olan Vader ilk atışını yaptı. Oyunun kaderini erkenden belirleyen bu an, büyük ustaya yakışır saldırı zarları, Whisper’a yakışmayan savunma zarlarıyla birleşince Whisper’ın kalkanlarını yok edip bir de kritik hasar verdim. 1 canı kalan Whisper ayrıca kritik hasardan dolayı ateş edemez duruma geldi. 1 range’deki TIE fighter son darbeyi vurdu ve rakibin en önemli kozu çok erkenden saf dışı kalmış oldu.

IMG_1789

Whisper’ı yok etmenin verdiği rahatlık, sonraki tur saçma sapan manevralar yapmama neden oldu, gemilerim birbirine tosladı, Vader meteora çarpıp bir kalkan kaybetti. Ama Onur’un kalabalık ekibi de gidecek fazla yer bulamayınca korktuğum başıma gelmedi ve bu karambolden sadece bir Academy Pilot kaybederek çıkmayı başardım.

IMG_1793

Sonraki tur çarpışmalara, bir de stres eklendi ve şanslı zarlarım ile kötü bir durumu avantaja çevirebildim. Howlrunner’ı da yok edip sadece 2 TIE Fighter bıraktığımda Onur’un yapacak fazla birşey kalmadı.

IMG_1794

Son iki tur Vader’ın geri kalan Academy Pilot’lardan birini, geri kalan gemilerimin de diğerini kovalaması ve sonunda yok etmesiyle geçti.

IMG_1798

Benim için çok iyi bir galibiyet oldu. Ama bu maçı bir an önce unutup, önümüzdeki maçlara bakmam gerek. Lig uzun maraton, henüz hiç bir şey kazanmadım… İmparatorun izniyle, Darth Vader’ın başlattığını yine kendisi bitirecek. Sonraki savaş raporlarında görüşmek üzere.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir