XWMG: Imperials [Burak] & Villainy [Yakup]

8142_10207927194714687_3977795040153580100_n

Imperials [TIE Swarm] (Burak) VS Scum & Villainy [IG-2000 Attack Force] (Yakup)

100pts Total Annihilation
IG-2000 Attack Force Victory

Baran’ın alıp fazla oynamadığı 2 IG-2000’i masaya koyup neler yaptıklarına baktım. Ordu listem:

Aggressor Assault Fighter [3/3/4/4]
IG-88B, Inertial Dampeners, Advanced Sensors, Push the Limit, IG-2000 Title, Autoblaster, Ion Cannon

Aggressor Assault Fighter [3/3/4/4]
IG-88B, Inertial Dampeners, Advanced Sensors, Push the Limit, IG-2000 Title, Flechette Cannon, Ion Cannon

Burak’ın Ordu Listesi:

3 tane Dandiri TIE Fighter (Pilot Skill 1)
1 tane Biraz daha iyi TIE Fighter (Pilot 3)
1 TIE Fighter üzerinde Howlrunner (1 range’e 1 zar reroll veriyor)
1 TIE Advanced üzerinde Darth Vader (Turda 2 action, bi de roketi var)

Maç ortada konumlanmış meteorlar ve benim gemilerimin büyük olması yüzünden çoğunlukla masanın kenar kısımlarında devam etti. Benim 2 gemimin birbiriyle özellik paylaşmasından ötürü, gemilerimi koruyarak hareket etmeye çalıştım. Plan istediğim gibi gitmese de kazanmayı başardım.

Baştan alalım, maç başladı. Burak köşeye konumlandı. Ben de tam karşısında köşeye konumlandım. Dümdüz bastım üzerine doğru sürdüm. Yaklaşırken ağzımla *ciyuv ciyuv* yaparak elimdeki bütün silahları TIE Fighter’ların üzerine sıktım. Bir tanesini bir şekilde indirmeyi başardım.

İkinci roundun sonunda bütün Imperial filosuyla benim gemim burun buruna geldi. Ben maçın kaderi 2. round belli olacak zannederken ortamdaki kargaşada iyi bir kaç zarla neredeyse hiç yara almadan kurtulmayı başardım, bu sırada bir adet de TIE avladım. Güzel bir manevra (Segnor’s Loop) ile Darth Vader’ın arkasına B gemimi geçirdim ve Vader roketini sıkamadan ‘Ölü Sith Lordları’ arasındaki yerini aldı. Bu sırada Academy Pilot durur mu? Yapıştırmış cevabı, benim B de uçtu tabi.

IG-2000-maneuver-diagram

Kargaşanın ortasından yüksek manevra kabiliyeti (Yine Segnor’s Loop) ile uzaklaşarak, bir yandan ateş edip bir yandan düşmanı astroidlerin arasına sokmayı başardım. Ben de geçerken geminin ucunu yanlışlıkla çizdirdim (Rakip 0 ben 1 hasar aldım). Filolar birbirinden uzaklaştığı sürede 1 tane daha TIE Fighter indirip yoluma devam ettim. Oyunun kalanını masanın yaklaşık diğer ucunda oynadık. 3 rangeden gelen bir kritik ile, “kırmızı manevralara damage zarı at” kartı çektim. Daha sonra kırmızı bir manevra yapmaya zorlanıp 1 hasar daha aldım ancak iyi olan TIE’ı indirmeyi başardım.

Oyunun bundan sonrası birbirimizi öne alıp ateş etme çalışması olarak devam etti. Herhangi bir riskli harekete girmeden Howlrunner’ı takip ederek 2 rangeden normal silahımı oturttum. Öldü. GG WP.

MoM: IG-2000 88D, maçın başında B’nin özelliklerini sonuna kadar kullanıp, Vader’dan hasar almasını engelleyen kankası öldükten sonra da kanını yerde komadı. Delüganlı!
MaloM: Darth Vader; Karanlık tarafın en güçlü elemanı falan, force falan, senses falan. *BUM* (Konuyla alakalı video burada)
ZaroM: Attığım bütün zarlar sanırım, boş attack ve defence zarı atmadım. Son atakta 4 zarda 4 hit yaparak Burak’a defence attırmayan zarı sayabiliriz.

 

“Youre all clear, kid. Now let’s blow this thing and go home.” – Han Solo

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir