Kuzey Hikayeleri #1: Hikayenin Başı

Büçkün’ün motive etmesiyle birkaç yıl önce yazdığım, dernek forumunda paylaştığım ve artık iyice unutulmuş bir oyunu Mahzen’de paylaşmaya başlıyorum. Yazılanlara, ‘kumpanya’ olarak değil; ufak bir modül, frp hikaye örneklemesi olarak bakmak gerektiğini düşünüyorum.

Oyunların teknik ayrıntıları şöyle;

  • Kılıç&Büyü tarzındalar.
  • Oyunları sistemden bağımsız hazırlamaya çalıştım. Ancak yine de en iyi  Pathfinder veya D&D’ye gider.
  • Başka birisi tarafından yazılmış, hazır oyunlara olan inancım Pathfinder tarafından biraz tazelenmiş olsa da, bence hazır oyunlar çok genel yazılmış olmalı. Genel bir fikir ve akış vermek dışında işi gene GM’e bırakmalı. O yüzden oyunlar oldukça ayrıntısız ve aslında sadece basit fikirler içermekte.
  • Dünya olarak, oyun Kuzey yarımküre’nin daha kuzey kısmında, yani soğuk bölgelerde geçiyor. Oyun için Forgotten Realms coğrafyasını kullandım ama şüphesiz şehir isimleri vb. rahatlıkla değiştirilebilir. Burada yazan tarih, yer vb. unsurlara “örnek” olarak bakmak lazım.
  • Bu oyunu oynattım. Ara ara kendi hikayelerimizi gene “örnekleme” ve “okuma eğlencesi” adına paylaşacağım.

Başlangıç Hikayesi

1372 yılının yazı her zamankinden de sıcaktır Waterdeep’te. Sonbahar’ın gelmesini memnuniyetle karşılar Faerun’un en büyük şehrinin halkı. Bu devasa şehirde gençlere sürekli yapılan para, şan ve macera önerileri bu yıl da yüzlerce senedir olduğu gibi devam etmektedir. Amaç; bu tekliflerden bir tanesine baş sallayıp kabul etmiş, ‘Geniş Kılıç’ para askerler grubuna katılan kişilerin hikayesini oyuncularla beraber yazmaya çalışmak.

video games fantasy art warriors 1600x960 wallpaper_www.wallpaperhi.com_87

—————

Geniş Kılıç paralı asker grubu, yeni katılımcılara büyük paralar önermiştir. Hemen kayıt sırasında 5 altın ve bir şişe Luskan Spirits, daha sonra da görevde geçirilen her gün için 5 gümüş ödeme yapacaktır. Hedef bellidir. Çok güçlü bir Kuzey şehri olduğu söylenen Nesme’nin başı derttedir ve yardım olarak paralı asker grubu kiralanmıştır. Yeni katılanlar da bu grupla, Nesme’ye çatışmaya gideceklerdir. Anlatılanlara göre oldukça da kolay bir iştir. Nesme’nin destansı yeteneklere ve güçlere sahip bir süvari kuvveti vardır. Onlar, aslında Nesme’yi yeterince korusa da, ellerini kana fazla bulaştırmamak için paralı asker tutmak istemişlerdir.

Bu hikayeye oyuncular inanır ya da inanmaz. Ancak kayıtlarını yaparlar. Bilinmez hangi nedenle kayıt yaptırdıkları tabi. Ancak Faerun’un her köşesinden canlı gelir Waterdeep’e ve bizim oyuncuların neredeyse tüm ırkları ve sınıfları karakter olarak seçmeleri mümkündür, tabi DM’in isteğine göre. Bizim hikayemizde, tüm oyuncular insan seçti. Bir büyücü, bir bard ve bir savaşçıdan oluşan bir grup ile oyuna başladık. Oyun 1. lvl istedikleri için öyle başladık ve hikaye öyle ilerledi (ama 8’den küçük herhangi bir lvl için, yaratık güçleri ve zorluklarla oynayarak uygun hale getirilebilir diye düşünüyorum).

—————

wallpaper-1932857

Long Road boyunca yolculuk sakin geçer. Waterdeep’ten Kuzey’e gittikçe sonbahar soğukları yavaş yavaş hissettirmeye başlar kendini. Ne zaman ki Nesme’ye giden yol doğu’ya doğru sapmaya başlayacaktır. Long Saddle üstünden kuzeyden yolun güvenliği konusunda haberler gelir. Güneye doğru göç olmaktadır, Kuzey yolu karmakarışıktır. İlk o zaman başlar paralı asker grubunun içerisinde sıkıntılar ve kavgalar. Paralı asker grubunun Nesme’ye gidip, birkaç kılıç sallayıp dönmesi gerekmekteyken durum onu göstermemektedir. Yol tehlikeleri yine bir kestirme düşünülmesine sebep olur. Long Saddle’dan doğuya Subrin Hills üzerinden geçen yola ulaşmak için, Geniş Kılıç’ın liderleri yolu terk edip tepelere doğru kestirmeden gitmeye karar verirler. Erzak boldur ve yol gösterecek yetenekli kolcular gruba öncülük etmektedir. Liderlerin bildiği ve çekindiği, yeni katılan üyelerin ise hiç beklemediği bir şey olur. Tepelerin ismen olmasa da, namı yayılmış ünlü devleri bir gece gruba saldırır. Sadece 2 dev kampa girer. Saldırı ani ve şiddetlidir. Ama kayıp büyük değildir. Birkaç kişi ölmüştür ve erzaklardan hala elde yeterince vardır. Ama devler, her grubun moralini bozmak için yeterlidir. Geniç Kılıç için de farklı olmaz.

Birlik darma duman olur. Bir grup oraya, bir grup buraya dağılır. Bizim oyuncuların bulunduğu ekip ise liderlerle kalırlar. Issız, büyük, geniş, bilinmeyen ve korkutucu kuzey bozkırlarında yapabilecekleri az şey vardır. Ancak henüz daha bir gün geçmişken, bu sefer de büyük bir göçebe haydut(barbar) grubunun saldırısı, tüm güvenlik umutlarını yok eder.

—————

Oyun bu saldırıdan birkaç hafta kadar sonra başlar. Ekip nerede olduğunu bilmemektedir. Ancak bir nevi eski ‘Dwarf Hold’ kalıntılarının içerisindedirler. Burada köle olarak, satılmayı beklediklerini öğrenirler. Bir yerde savaştırılacaklardır. Griffon’s Nest’de büyük şölenler sırasında dövüşeceklerdir. Barbar kavimi bu eski yıkıntıları üs yapmıştır ve büyükçe bir grup olarak, çocuklar ve yaşlılarla beraber burada kalmaktadırlar.

Oyun başlar!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir