İzmir Rol Yapma Oyunları Tanıtım Günü’ne Dair

“Uyuyan devi uyandırmak iyi bir fikir değilmiş.”

Kadim dostum Ruhi Küçük, İzmir Rol Yapma Oyunları Tanıtım Günü’nde oynattığı oyunun ardından oyuncularının kıssadan hisse olarak almış olabilecekleri dersi bu şekilde özetledi. Sekiz kasımda düzenlenen etkinlik için benim düşüncem ise tam tersi.

Günün sonunda 22’si Gm olmak üzere toplamda 113 kişilik büyük bir topluluk DEÜ Rektörlük binasından mutlu bir şekilde ayrılıyordu. Tamam, belki kimisi daha ilk frp oyununda oynattıkları karakterlerin esasında ölümlü olduğu gerçeğiyle erkenden tanışmış olabilir ancak yine de herkesin çok keyif aldığına eminim. Bu arada bir parantez açıp Mesut Hepsag’a mekan ayarlaması konusunda teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Yirmi iki masada Pathfinder, D&D, WFRP, World Of Darkness gibi pek çok sistemden oyunlar oynandı. Yakup Çakmak’tan edindiğimiz istatistiklere göre 19 oyuncunun karateri oyunun sonunu göremedi, üç oyun masası komple yaratıcısına kavuştu, beş oyuncu ve bir GM (evet) oyuna geç kaldı. Altı kişide nedense sadece izlemeye gelmiş. Ben izlemeye gelenlerden ikisinin kolundan tutup oyunumu eken arkadaşların yerine oturtup hunharca oyun oynattım. Buradan kendilerine selamlarımı yolluyorum. Bir de Malatya’daki dayımgillere.

FRP oynamanın yanında bir de süpriz çekilişle insanlara zar takımları, MTG Booster Packleri dağıtıldı. Özellikle minyatür zar takımını kazanan arkadaşı kıskandığımı itiraf etmeliyim. Öneri olarak bir dahaki etkinlikte her gelene bir D20 hediye etsek ya?

Hah, bir dahaki etkinlik demişken; bu etkinliğin en önemli özelliği bir araya gelen İzmirli FRP gruplarının sinerjisinin daha ilk denemede 113 kişiyi toplamış olmasıdır. Eminim katılan herkesin içindeki duygu “bunu tekrar yapmalıyız” olarak dile dökülebilir. Büyük bir potansiyelimiz varmış meğer ve bu etkinliği düzenleyen tüm o güzel gruplar bu potansiyeli dürtüp uyuyan devi uyandırmış oldular. Fazla mı coşkulu geliyor söylediklerim? Bence hayır. İhtiyacımız olan şey, böylesine kalabalık oyun günleri ile bu alt kültürü benimsemiş insanların dirsek temasını arttırmak. Bu yüzden 8 Kasım günü belki de yıllar sonra bir ilki gerçekleştirdik.

Daha çok uyuyan dev uyandırıp, onları döverek tecrübe kazandığımız nice etkinliklerde görüşmek dileğiyle…

İzmir Rol Yapma Oyunları Tanıtım Günü’ne Dair” üzerine bir yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir