İzmir Rol Yapma Oyunları Tanıtım Günü

WelcomeSign

Her hobi, uğraş, etkinlik için ortak nokta herhalde düzenli yeni katılımcıların katılmasının önemli olmasıdır. Bizim gibi ufak hobi topluluklarında bu olay daha da değerli oluyor, keza hiçbirimiz yaptığımız FRP, minyatür oyunları, board gameler gibi uğraşların gelecekte, internet ile her gün hızlanan dünyada yeri olup olmayacağını kestiremiyoruz. Bu yüzden hobiye katılan her yeni yüz iyi hissettiriyor. Bu bağlamda önümüzdeki hafta sonu İzmir’de gerçekleşecek etkinlik müthiş heyecan verici.

Malum yeni katılımcı olmazsa, uğraş ne olursa olsun heyecanı azalıyor. Her gün aynı insanlarla aynı şeyleri yapmak hem eğlenceyi azaltıyor, hem de gelecek hakkında beklentileri törpülüyor. Şüphesiz kişisel bir yorum olacak ancak; yeni yüzler gördükçe, uğraştığımız ve emek harcadığımız hobinin bizden sonraya da kalacağını bilmek, bir şeyler inşaa etmek bambaşka bir keyif.

dnd

Bunları söyledikten sonra, 2000’lerin başındaki İzmirCon oluşumundan beri belki ilk defa İzmir’deki tüm fantazya ile ilgili alt kültür toplulukları bir araya gelip bir etkinlik gerçekleştirecek. Bu Pazar (8 Kasım) 9 Eylül tayfası ev sahipliğinde Alsancak’taki üniversite yemekhanelerinde büyük bir frp oyun günü düzenleniyor. Yirmi beşe yakın oyun olacak ve oyuncu kayıtları an itibariyle altmış civarı diye duydum. Daha da güzeli, bu etkinliğin aslında bir tanıtım günü olması. Bir çok yeni yüzle sohbet etme fırsatımız olacak gibi görünüyor. Ben de muhtemelen yaşı en yüksek oyun yöneticisi olarak katılacağım etkinlikte, oyunuma kayıt yaptıran arkadaşlara baktım. Ya hiç tanımadığım, ya da kısa sohbet edebildiğimiz arkadaşlar olduklarını görünce çok sevindim.

izmircon

Bu kadar büyük ve hep beraber yapılan bir etkinlik bende ayrıca bir heyecan yarattı; “Acaba İzmirCon gibi, geleneksel hale gelebilir mi?” diye. Her yıl İzmir’de, okullar açıldıktan sonra yapılan ilk frp etkinliğinin toplu bir tanıtım günü olması, yerel hobi topluluğumuza müthiş bir kazanç olur. Göreceğiz. Uğraşan herkesin eline sağlık ve kolay gelsin.

Hafta sonu görüşmek üzere!

NOT: Etkinlik tayfası Facebook üzerinden koordine oluyor:

https://www.facebook.com/events/1671902069763390/

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir