Kule’de Seçim!

darkside

Kule’de seçim zamanı yaklaştı. Kesin bir şeyler yazmak lazım diye düşündüm. Ancak ne yazacağıma bir türlü karar veremedim. Ben seçimlerde müthiş mutlu olurum. Bu duygu yeni başladı sayılır. Öyle yirmilerimin başında falan böyle hissetmiyordum. Yıllar geçip iki parça tarih öğrendikçe, hayret başladı. Azıcık mal mülk bile vermeyen, konforuna zarar verecek kaygısıyla en ufak şey paylaşırken zorlanan insanların elinden yönetme becerisini alıp, halk arasında paylaşmak… İnanılacak iş değil. Yüzyılların yönetimlerini ve olaylarını düşününce insanlık böyle bir şeyi nasıl başarmış hiç inanamıyorum. Ama işte buradayız. Gayet sıradan, sanki bu hak hep elimizdeymiş gibi umursamadığımız seçimlerin içerisindeyiz.  Abartmamak lazım, bir oyun derneğinin liderliğinden ne olacak diye düşünülebilir sanırım. Ne kazandırır insana sonuçta? Ama Kule Sakinleri için değil her topluluk için seçimler veya seçim mekanızması çok önemli diye düşünüyorum.

Its-not-easy-being-team-leader

Biliyorum hemen hepimizin kafasındaki liderlik imajı içerisinde güç ve yetkiler barındırıyor. Kule gibi ufak (60 civarı üye fena değil gerçi) derneğin Yönetim veya Denetleme Kurulu’nda olmak bir sürü iş, çaba ve bazı resmi sorumluluk getiriyor; hem de hiç maddi getirisi olmadığı gibi toplumsal statü avantajı da kazandırmadan. Diğer taraftan bir emek verip ürün yaratmak, büyümesini takip etmek, bu uğraş sonrası iyi zaman geçirmek, bir sürü insanın hayatına dokunmak, yeni tecrübeler kazanmak için zaman ve çaba harcamak çok da ağır bir bedel değil diye düşünüyorum.

Böyle toplumsal olarak kabul görmüş doğrular dışında davranınca insan yalnız hissediyor malum. Bu yazıyı okuyorsanız muhtemelen o hissi siz de iyi biliyorsunuz. Neyse ki ülke olarak organizasyon ve iletişim beceriksizliğimiz müthiş olsa da sürekli hiçbir maddi kar amacı gütmeden, topluluklar kurmak ve büyütmek için uğraşanlar var. Etrafta kendiniz gibi birilerini görünce de malum, yalnızlık kayboluyor.

a.baa-Cat-fights-Dog

Ufak alt kültür topluluğumuzda düzenli seçim yapma noktasına gelmeyi başarmış çok az kurum var. Ülke olarak organizasyon ve iletişim becerilerimiz cidden çok düşük. Bu da direk kurduğumuz yapılara yansıyor. Aslında seçimlere güvensek ve seçim sayesinde “Su yolunu bulur” desek, bir çok problemin kendiliğinden çözüleceğini düşünüyorum. Yani basitçe bir grup insan “biz beraber bir iş yapacağız” deyip, sonra da oylama ile birkaç lideri seçmesi aslında birçok problemin çözümü ama maalesef bizim ülkemizde topluluklar büyüme zorluklarını genelde aşamıyorlar ve bu basit seçimlere inanmayı beceremiyorlar. Sonuç olarak da topluluklar küçük kalmaya devam ediyor veya yok oluyor. Diğer taraftan gelecek konusunda ve beraber çalıştığım arkadaşlara baktıkça, 95 ve sonra doğanlar ile birlikte farklı konularda daha çok topluluk göreceğimizi düşünüyorum (Evet Cosplay toplulukları falan olacak diye bekliyorum mesala).

paladi

Konudan çok saptım tabi, Büçkün kızacak (estafurullah – Büçkün) ama dedim ya seçimler benim için çok özel şeyler diye. Toparlamak gerekirse Kule Sakinleri’nin tüzüğünde yer aldığı gibi 3 aydan uzun süredir dernek üyesi olan herkes Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu için aday olabiliyor. Bu sefer seçimleri Salih’in ön ayak olmasıyla Karşıyaka Belediye’sinden ayarladığımız hoş bir salonda yapacağız gibi görünüyor. Kule seçimleri hakkında ayrıntıya girmek gerekirse; Her üye Yönetim Kurulu için beş, Denetim Kurulu için üç oy kullanıyor. Yönetim Kurulu seçildikten sonra seçilen kişiler kendi aralarında gene seçim ile Başkan’ı ve diğer görevlileri seçiyorlar. İki yılda bir Genel Kurul ve seçim yapmak zaten Dernek olarak kanuni zorunluluk bu arada. Yukarıda saydığım işin zorluğu nedeniyle geçtiğimiz seçimler heyecansız geçti ve aday olan neredeyse herkesin seçilmesiyle tamamlandı. Sıkıcıydı.follow-the-leader-funny

Umudum bu seçimlerde daha çok adayın olması ve artık Yönetim Kurulu’nun dernek yaş ortalamasına biraz yaklaşması. Yapılacak çok etkinlik var. Hiçbir şey değilse bu sene geçen seneki 2250’yi geçecek ziyaretçi sayısına ulaşmamız gereken bir İzmirCon var, ETC çalışmaları var, kocaman kart oyunları turnuvaları var, yeni bulaştığımız FRP & Doğaçlama Tiyatro olayları var, düzenlemeye yeni başladığımız şehir dışı dolaşmalar var, her sene bir sürü yaptığımız minyatür oyunları turnuvaları, FRP tanıtım günleri zaten var. Var da var. Yani parçası olunacak ve yön verilemesi gereken çok eğlence var.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir