– Tekrar Merhaba!

Merhaba,

Mahzen Dergi, tanımlamak gerekirse; Kule Sakinleri’nin kolektif emeğiyle yaratılan ve belki de İzmirCon’dan sonra en uzun zamandır varlığını sürdüren ürünü. 2010 yılından beri okurlarını eğlendiriyor,bilgilendiriyor ve bir dost edasıyla “ya bırak siniri, stresi gel iki muhabbet edelim” diyerek hayatın keşmekeşinde kafaları güzelleştiriyor. Ve şimdi beş yaşında olmanın olgunluğu veya belki de tam tersi gençlik cesaretiyle yeni şeyler denemeye karar verdi.

İnternette vücut bulan varlığını pdf formatında yayınlanan bir e-dergi olmaktan çıkarıp bir nevi portal/blog şekline dönüştürdü. Peki haklı olarak soruyorsunuz, neden böyle? Çok basit aslında; Mahzen Dergi çok başarılı içerikler üretiyor ancak pdf üzerinden yayınlanan bir e-dergi olarak bu içeriklerin paylaşımı ve çeşitli arama motorlarında düzgün bir biçimde indekslenmesi istediğimiz verimlilikte olmuyor. Bu belki bizim hatamız da olabilir çünkü bahsettiğim formatta yayın yapan başarılı dergiler de var ama şu anki dergi yapımızda bu format Mahzen’i ‘ulaşılabilirlik’ anlamında pek başarılı kılmıyor. Bu da tabii bir editör için oldukça üzücü bir durum. Derginin son iki sayısını hazırlarken aldığım keyif çok büyüktü çünkü uğraştığım metinler dolu dolu ve oldukça emek içeriyordu. Ancak bu metinlerin ulaştığı insan sayısı ürettiğimiz bu güzellik için yeterli hissettirmedi. Eminim benden önceki editörler de benzer duygular yaşamıştır.

Bu sebeple içeriklerin kolayca tasnif edilebildiği, etiketler vasıtasıyla arama motorları ile daha dostane ilişkiler yürütebilen, herhangi bir içeriğin yayınlanmak için derginin geri kalanını bekleme zorunluluğunu ortadan kaldıran, mobil teknolojilerle daha uyumlu, daha güncel bir yayın hayatına sahip olacak bir yapıya geçmeye karar verdik.

İçerik yine Kule Sakinleri Rol Yapma ve Strateji Oyunları Derneği tarafından üretiliyor olacak. Yani kısaca yeni bir şekil ama eski tadıyla bu işi yürütmeyi amaçlıyoruz. Başarılı olup olamadığımızı zaman gösterecek. Eh, umarım siz de bu yeni durumdan keyif alırsınız. Geri bildirimleriniz bizim için çok önemli; yeni sitenin sağını solunu kurcalayın, oynayarak bozun ve lütfen bizi hunharca eleştirin.

İlk sayının editörü ZEHİR “… ve ilk dergi de tarihin tozlu raflarında yerini almak üzere hayata geldi” diyerek yazısına başlamış. Ben de şöyle bitireyim:

“… ve yaşadığı tüm maceralardan sonra dergi, tozlu raflardan hoşlanmadığına karar verip insanlara daha sık ‘merhaba’ demek üzere sokaklarda dolaşmaya başladı.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir